Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/1: Νέα αύξηση μολύνσεων εκτιμάται στην επικράτεια
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/1: Νέα αύξηση μολύνσεων εκτιμάται στην επικράτεια

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/1: Κοντά στις 30.000 εκτιμώνται τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με την μετάλλαξη Omicron να επικρατεί.

Κοντά στις 30.000 εκτιμώνται τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με την μετάλλαξη Omicron να επικρατεί. Ωστόσο, στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται τα 15.547 κρούσματα που καταγράφηκαν με τα self test , που πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όπως είναι γνωστό, τα κρούσματα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν με την πραγματοποίηση rapid test. Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο μπορεί τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να φτάσουν ακόμη και τις 60.000. Πρόσθεσε ότι αναμένει αποκλιμάκωση από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Χαρακτήρισε θετικό τον εντοπισμό 15.000 κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των self test καθώς δεν θα κυκλοφορούν έξω και έτσι θα αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού παρότι το στέλεχος Όμικρον είναι πολύ μεταδοτικό. Μίλησε επίσης για τα δύο φάρμακα κορονοϊού που αναμένει το επομενο διάστημα η Ελλάδα. Το φάρμακο της Merk θα είναι άμεσα διαθέσιμο “είναι όμως αυτό που μας ενθουσιάζει λιγότερο γιατί η αποτελεσματικότητά του είναι μεν θετική αλλά μόνο γύρω στο 30%”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι πραγματικά εντυπωσιακή, στο 90% είναι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της Pfizer που αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας τον Μάρτιο. Η λήψη του φαρμάκου αυτού γίνεται από το στόμα με την εκδήλωση συμπτωμάτων, ενώ ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του και οι 9 στους 10 γλιτώνουν τη σοβαρή νόσηση που οδηγεί στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις