Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θα κολλήσουμε όλοι την Όμικρον: Τι απαντά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Θα κολλήσουμε όλοι την Όμικρον: Τι απαντά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Θα κολλήσουμε όλοι την Όμικρον: Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες», πρόσθεσε.

Πιθανόν αποτελεσματική απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον θεραπεία της PharmaMar

Θετικά αποτελέσματα από τις εργαστηριακές δοκιμές του φαρμάκου της Plitidepsin έχει η ισπανική εταιρεία PharmaMar. Το Aplidin φαίνεται να έχει ισχυρή αντιιική δραστηριότητα κατά όλων των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Όμικρον.  Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης Ι έδειξαν ότι το φάρμακο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Aplidin, είχε ισχυρή αντιιική δραστηριότητα κατά όλων των παραλλαγών του νέου κορονοϊού στις in vitro δοκιμές και κατανομή στους πνεύμονες των ζώων που εξετάστηκαν, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μείωση κατά 99% του ιικού φορτίου στους πνεύμονες. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δημοσιοποιήθηκαν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Life Science Alliance, σύμφωνα με την PharmaMar.

Το Plitidepsin είναι ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε αρχικά από την PharmaMar για την θεραπεία του καρκίνου, αλλά έχει αποτελέσματα ως αντιιικό.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Life Science Alliance αναφέρονται επίσης θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ σε ασθενείς. Το φάρμακο αυτό δοκιμάζεται τώρα σε ελέγχους τρίτης φάσης (Φάση ΙΙΙ) σε ασθενείς. “Όλα τα στοιχεία που έχουμε δει μέχρι στιγμής με το Plitidepsin επιβεβαιώνουν την αρχική μας υπόθεση για τη δράση του ως αντιιικού”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Χοσέ Μαρία Φερνάντεθ Σόουσα της PharmaMar. Οι μετοχές της PharmaMar αυξήθηκαν 5,3% κατά την έναρξη των συναλλαγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις