Πίτσα με τορτίγια - συνταγή: Γίνεται εύκολα, γρήγορα και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου.
Ένα από τα αγαπημένα μας street food είναι αναμφισβήτητα η πίτσα. Έχει αφράτη ζύμη, με τυρί που λιώνει στο στόμα και άλλα λαχταριστά υλικά που μας αρέσει να τρώμε. Είναι το ιδανικό φαγητό για movie nights, παρέα με φίλους, που συνοδεύεται τέλεια με κρασί ή δροσερή μπύρα. Η σπιτική πίτσα, φυσικά, είναι πάντα πιο νόστιμη. Και μπορεί να σου φαίνεται μπελαλίδικη και χρονοβόρα, όμως, υπάρχουν πολλές απίθανες και πιο εύκολες παραλλαγές.
Η ιδέα του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου για ατομικές πίτσες από τορτίγια με τα υλικά της αρεσκείας σου είναι σούπερ. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τις φτιάξει. Πάμε να δούμε τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
4 τορτίγιες μεγάλες
250 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
8-10 φέτες πεπερόνι
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
Ελαιόλαδο για το ταψί
Για την σάλτσα
2 φλιτζάνια συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. τσαγ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε μία τορτίγια. Απλώνετε λίγο τριμμένο γκούντα και στην συνέχεια μία δεύτερη τορτίγια από πάνω για να δημιουργήσετε την “γεμιστή” βάση. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας και στρώνετε με ένα κουτάλι επάνω στην τορτίγια και στη συνέχεια, τα υλικά της αρεσκείας σας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά και απολαύστε.