Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι κάνω αν κολλήσει το κινητό: Μάθε το reset, πώς θα το επαναφέρεις
PLUS

Τι κάνω αν κολλήσει το κινητό: Μάθε το reset, πώς θα το επαναφέρεις

Τι κάνω αν κολλήσει το κινητό: Τι να κάνω αν κολλήσει το smartphone

Τα σύγχρονα έξυπνα τηλέφωνα, τύπου smartphone, δεν διαφέρουν σε τίποτε πλέον από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με εξαίρεση το μικρό τους μέγεθος.

Ωστόσο κάποιες φορές, για διάφορους λόγους, το smartphone μας ενδέχεται να κολλήσει και να μην αποκρίνεται. Τι κάνουμε τότε; Ας δούμε!

Τι να κάνω αν κολλήσει το smartphone

Στην περίπτωση αυτή το τηλέφωνο χρειάζεται μια επανεκκίνηση, το γνωστό reset, όπως ακριβώς και ένας Η/Υ. Έλα όμως που στα περισσότερα smartphones δεν υπάρχει (ακόμη τουλάχιστον) κουμπί reset! Κι αν παλιότερα το πρόβλημα λυνόταν απλώς αφαιρώντας και επανατοποθετώντας την μπαταρία, φαίνεται πως όσο περνούν τα χρόνια τα πράγματα δυσκολεύουν. Κι αυτό γιατί όπως θα έχετε παρατηρήσει, τελευταία όλο και περισσότερα smartphone έρχονται με μη αφαιρούμενη μπαταρία, γεγονός που μάλλον δημιουργεί ποικίλα προβλήματα.

Σε περίπτωση λοιπόν που διαθέτουμε ένα τέτοιο τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε αν κολλήσει και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Ούτε φυσικά είναι λύση να περιμένουμε να “ξεμείνει” από μπαταρία…

black iphone 4 on brown wooden table
Πώς να κάνω reset στο smartphone, το βρήκαμε στο coolweb:

Για την ακρίβεια δεν γίνεται ακριβώς reset, απλά μπορούμε με κάποιον συνδυασμό πλήκτρων να κλείσουμε το τηλέφωνο και κατόπιν να το ξαναενεργοποιήσουμε.

Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο της συσκευής που διαθέτουμε, λοιπόν, ο συνδυασμός πλήκτρων για να απενεργοποιήσουμε το τηλέφωνο είναι:

1) Για iPhone

Πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης και το βασικό πλήκτρο (Home).

selective photography of iPhone
2) Για τα περισσότερα android μοντέλα (Samsung, LG, Huawei κλπ)

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης για όσο χρειαστεί.

Σημ: Σε κάποια μοντέλα της Samsung πρέπει να κρατήσετε πατημένα ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης, το πάνω πλήκτρο έντασης και το βασικό πλήκτρο (Home).

3) Για τα υπόλοιπα android μοντέλα

Πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης και το πάνω πλήκτρο έντασης.

4) Για windows phones (π.χ. Nokia Lumia)

Πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης και το κάτω πλήκτρο έντασης.

Οι συνδυασμοί αυτοί ισχύουν και για τα αντίστοιχα tablet. Δεν έχετε παρά να τους δοκιμάσετε για να δείτε ποιος αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπομονή, καθώς το λεγόμενο forced ή hard reset (επιβεβλημένη επανεκκίνηση) ίσως δεν πιάσει με την πρώτη και χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσετε.

white earbuds on red iphone case
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις