Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση μέτρων Ελλάδα: Νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό, λέει ο Πέτσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων Ελλάδα: Νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό, λέει ο Πέτσας

Άρση μέτρων Ελλάδα: Για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, τα σχολεία και τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε αρχικά, για το άνοιγμα των σχολείων, πως «η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα διά ζώσης, χωρίς πολλά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self tests». Όσο για τα κενά στους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε: «Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμούμε ότι τα κενά θα φτάσουν στις 4.000 και θα λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να υπάρξει κάλυψη μέχρι τον Απρίλιο».

«Πολύ νωρίς να μιλάμε για ελάφρυνση των μέτρων»

Αναφορικά με τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων». «Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες. Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα και πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις