Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Instagram feed αλλαγές: Πώς θα είναι πλέον η ροή
PLUS

Instagram feed αλλαγές: Πώς θα είναι πλέον η ροή

Instagram feed αλλαγές: Οι τρεις νέοι τρόποι προβολής θα είναι «Home», «Following» και «Favorites»

Αν και το Instagram φαινόταν κάθετο ότι η χρονολογική ροή (feed) δεν εξετάζεται προς το παρόν, δείχνει να οπισθοχωρεί στην απόφαση καθώς η συγκεκριμένη προβολή, μαζί με άλλες δύο, δοκιμάζονται ήδη σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών. Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα το update ενώπιον του Κογκρέσου σε ακρόαση της Γερουσίας σχετικά με πιθανούς κινδύνους της εφαρμογής στην ψυχικής υγεία νεαρών χρηστών, παρουσίασε τις νέες επιλογές σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Οι τρεις προβολές, προσβάσιμες σε ένα dropdown μενού στην κύρια ροή, είναι «Home», «Following» και «Favorites».

Προηγουμένως, ο Mosseri είπε ότι η παραδοσιακή χρονολογική ροή δεν θα ήταν αποτελεσματική σήμερα, καθώς δισεκατομμύρια μέλη έχουν ενταχθεί έκτοτε στην πλατφόρμα, καθιστώντας λιγότερο πιθανό οι χρήστες να βλέπουν δημοσιεύσεις πιο κατάλληλες για αυτούς. Για το Instagram, έδειχνε πιο λογικό να ταξινομείται το περιεχόμενο βάσει εκείνου που υποτίθεται ότι προτιμούν οι χρήστες αντί να τακτοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο με χρονολογική σειρά.

https://twitter.com/mosseri/status/1478767105444966401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478767105444966401%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Ftech-science%2Finstagram-shediazei-treis-allages-sti-roi-kai-epanaferei-tin-hronologiki-seira

«Εφόσον εντάχθηκαν πιο πολλοί άνθρωποι και κοινοποιήθηκαν ακόμη περισσότερα, έγινε αδύνατο για τους περισσότερους να βλέπουν τα πάντα, πόσο μάλλον όλες τις αναρτήσεις που τους ένοιαζαν», σημείωσε ο επικεφαλής του Instagram.

Τώρα, το Instagram θέλει να δώσει στους χρήστες την επιλογή να ταξινομούν τη ροή τους σε χρονολογική ή αλγοριθμική σειρά. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μπορούν επιλέξουν χρονολογική ροή, αν τους ενδιαφέρει, γρήγορα και να βλέπουν τα πιο πρόσφατα που έχουν αναρτηθεί από λογαριασμούς που ακολουθούν», είπε ο Mosseri στο νέο βίντεο.

Η ροή «Home» είναι η προεπιλεγμένη προβολή που έχουν οι χρήστες σήμερα, η οποία δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο σύμφωνα με εκείνο που θεωρεί ο αλγόριθμος ότι θέλουμε να δούμε. Ωστόσο, το Instagram λέει ότι αυτή η ρύθμιση θα αναπτυχθεί ώστε να εμφανίζει «ολοένα και περισσότερες προτάσεις με την πάροδο του χρόνου».

Τα «Favorites» εμφανίζουν αναρτήσεις από μια λίστα λογαριασμών που ενδιαφέρουν τον χρήστη, ώστε να μην χάνει τις τελευταίες ενημερώσεις από αγαπημένα του πρόσωπα και δημιουργούς.

Τέλος, το «Following» εμφανίζει το περιεχόμενο με χρονολογική σειρά, ώστε να μπορούν οι χρήστες να μεταβούν πρώτα στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις.

Το Instagram σχεδιάζει τρεις αλλαγές στη ροή- και επαναφέρει την χρονολογική σειρά

Οι δοκιμές για τις αλλαγές στο Feed έχουν ήδη ξεκινήσει και θα φτάσουν σε μια ευρύτερη ομάδα μελών τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Mosseri.

Όσο για την επίσημη κυκλοφορία, το Instagram αναμένει να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις