Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φρεγάτες Ελλάδα – Belharra: Δεν πήγε Γαλλία ο αρχηγός ΓΕΝ, είναι θετικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρεγάτες Ελλάδα – Belharra: Δεν πήγε Γαλλία ο αρχηγός ΓΕΝ, είναι θετικός

Φρεγάτες Ελλάδα - Belharra: Δεν ταξίδεψε στη Γαλλία για την επίσκεψη στα ναυπηγεία του Λοριάν όπου θα γίνει ξενάγηση στις ελληνικές φρεγάτες

Άτυχος στάθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Πετράκης ο οποίος λίγο πριν το ταξίδι στη Γαλλία διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό κι έτσι δεν μετέβη μαζί με την ελληνική αποστολή στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στη Βρέστη της Γαλλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών θα εξετάσουν τα τρέχοντα θέματα της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας. Θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ και την πρόεδρο της επιτροπής για την Ασφάλεια και Άμυνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ λόγω των παρεμβάσεων κρατικών και μη κρατικών φορέων στις περιοχές, όπου η Ένωση έχει επιχειρησιακή εμπλοκή.

Την επόμενη μέρα θα συζητηθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτική για το διάστημα και τρόποι με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η ενίσχυση της ασφάλειας και της αυτονομίας της Ένωσης σε σχέση με τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την από κοινού συζήτηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών αναφορικά με την εκπόνηση της Στρατηγικής Πυξίδας που θα καθοδηγήσει τις κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια και άμυνα της ΕΕ τα επόμενα χρόνια.

Μετά τις εργασίες του Ατύπου Συμβουλίου, ύστερα από πρόσκληση της Γαλλίδος ομόλογό του κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία του Ομίλου “Naval Group” στη Λοριάν. Θα γίνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες κλάσεως FDI.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις