Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή κορονοϊός: Νέα μέτρα προστασίας κατά της νόσου – Τι θα ισχύει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή κορονοϊός: Νέα μέτρα προστασίας κατά της νόσου – Τι θα ισχύει

Βουλή κορονοϊός: Στα μέτρα περιλαμβάνεται ο περιορισμός του αριθμού των βουλευτών.

Σε μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού και τη μετάλλαξη όμικρον, λαμβάνει η Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας υγειονομικής κάλυψης. Στα μέτρα περιλαμβάνεται ο περιορισμός του αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε όλες τις αίθουσες του κοινοβουλίου, η απολύμανση των χώρων με ειδικές συσκευές αλλά και ο περιορισμός των ταξιδιών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν

  • Μείωση αριθμού βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αίθουσες.100 για Ολομέλεια, 40 για Γερουσία, μόλις 6 για τις μικρότερες. Τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα
  • Περιορισμών ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών) και πάγωμα των επισκέψεων στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή
  • Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και εγγραφή ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι προσωπικά στο σύστημα
  • Ενεργοποίηση τηλεργασίας σε ποσοστό ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής που το επιτρέπουν (δεν μπορεί να γίνει πχ στην καθαριότητα)

Κάθε 15 μέρες θα γίνεται εκτίμηση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η βουλή θα συνεχίσει τον κυκλικό έλεγχο των κρουσμάτων με περιοδικά rapid test. Ήδη μετά τον πρώτο γύρο ελέγχων που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, εντοπίστηκαν 9 συνολικά κρούσματα σε υπαλλήλους και εργαζόμενους στο μέγαρο, σε συνολικά 293 τεστ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις