Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έλληνες ποδοσφαιριστές – Τουρκία: Ψωνίζουν ελληνικά οι γείτονες
Μεγαλώνει η ελληνική παροικία στην Τουρκία

Έλληνες ποδοσφαιριστές – Τουρκία: Ψωνίζουν ελληνικά οι γείτονες

Έλληνες ποδοσφαιριστές – Τουρκία: Δυο από τα παιδιά μας, ο Μπακασέτας και ο Σιώπης, αγωνίζονται στην πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος, την Τραμπζονσπόρ.

Πολλά ελληνόπουλα ύστερα από την περιπλάνησή τους «εδώ και εκεί» βρήκαν τελικά το… λιμάνι τους στην Τουρκία! Ένα λιμάνι που τους παρέχει σε τούτα τα δύσκολα χρόνια τα πάντα! Πήγαν στην Τουρκία την ώρα που, σε πολιτικό επίπεδο, οι σχέσεις μας με τους γείτονες πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο! Δυο από τα παιδιά μας, ο Μπακασέτας και ο Σιώπης, έφθασαν στην άλλη άκρη της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα και αγωνίζονται στην πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος, την Τραμπζονσπόρ. Είναι αλήθεια πως τα δύο ελληνόπουλα με την απόδοσή τους σε κάθε αγώνα έχουν κερδίσει τις καρδιές των Τούρκων. Έτσι έχουν υποχρεώσει τον Τύπο, όχι μόνο τον αθλητικό αλλά και τον πολιτικό, να τα αποθεώνουν! Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο από τα δικά μας παιδιά έχει αναδειχθεί από τους αθλητικούς συντάκτες ο καλύτερος του αγώνα και έχει κερδίσει τον τίτλο του MVP!

Βλέποντας την αγωνιστικότητα και την με αυτοθυσία απόδοσή τους σε κάθε αγώνα για την νίκη, οι διοικούντες την «Θύελλα», την Τραμπζονσπόρ, έχουν κάνει πρόταση σε αρκετούς γνωστούς διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές, στους οποίους προσφέρουν εκτός από πολλά χρήματα και όλες τις ανέσεις για την οικογένεια τους που θα μετακομίσει εκεί! Ο πρόεδρος της ομάδας, ο Αχμέτ Αγκάογλου, έχει δηλώσει πως «στις μεταγραφές του Ιανουαρίου η ομάδα μας θα διαθέτει έναν ή δύο ακόμη Έλληνες ποδοσφαιριστές»! Σε ερώτηση Τούρκων δημοσιογράφων να κρίνει τα ελληνόπουλα που είναι σήμερα στην ομάδα του, ο κ. Αγκάογλου τόνισε πως «είμαστε τυχεροί γιατί τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Σιώπης είναι σπουδαίοι και πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές για εμάς»!

Η… καψούρα

Πάντως η μεγάλη… καψούρα του προπονητή της Τραμπζονσπόρ είναι ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος όμως κοστολογείται απο τους ερυθρόλευκους κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ! Ουδείς λοιπόν ξέρει εάν θα υπάρξει πρόταση-κρούση στον Ολυμπιακό για τον Μασούρα ή για κάποιον άλλο παίκτη του! Είναι όμως κοινό μυστικό, πως η Τουρκία βρίσκεται πολύ ψηλα στις προτιμήσεις των Ελλήνων παικτών. Έτσι εκτός από τους Μπακασέτα και Σιώπη, στην γειτονική μας χώρα αγωνίζονται πολλά δικά μας παιδιά, όπως ο Πέλκας, ο Γούτας, ο Κίτσιος, ο Κολοβέτσιος κ.ά. Ίσως στο τέλος των χειμερινών μεταγραφών η ελληνική παροικία στην Τουρκία μεγαλώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις