Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟ – Ολυμπιακός: Χωρίς έξι βασικούς οι ερυθρόλευκοι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟ – Ολυμπιακός: Χωρίς έξι βασικούς οι ερυθρόλευκοι

ΠΑΟ – Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός, που έχασε στον Βόλο από την ομώνυμη ομάδα με 3-1, θέλει να κλείσει γρήγορα αυτή την άσχημη παρένθεση και να επιστρέψει στις νίκες. 

Το βραδυ της Κυριακής στο πρώτο ντέρμπυ των «αιωνίων» για το 2022, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Είναι το ελληνικό «ελ κλάσικο», που χαρακτηρίζεται από όλους και ως αγώνας αποδείξεων! Είναι γεγονός πως σε τέτοια παιχνίδια η βαθμολογική διαφορά των ομάδων δεν παίζει και δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρολα αυτά ο Ολυμπιακός, από τον οποίο θα απουσιάσουν έξι βασικοί παίκτες του (αγωνίζονται στο Κόπα Άφρικα), θα παίξει με στόχο να αποδείξει πως δίκαια κρατά τα ηνία του πρωταθλήματος. Έχει άλλωστε στο ρόστερ του πολλούς και ισάξιους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, που έχασε στον Βόλο από την ομώνυμη ομάδα με 3-1, θέλει να κλείσει γρήγορα αυτή την άσχημη παρένθεση και να επιστρέψει στις νίκες. Και οι δυο προπονητές έχουν ετοιμάσει τις ομάδες τους ειδικά για αυτό το κυριακάτικο ντέρμπυ με στόχο την νίκη.

Ο απολογισμός

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 208 επίσημα παιχνίδιά. Από αυτά ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα 86, ο Παναθηναϊκός τα 51, ενώ τα 71 έληξαν χωρίς νικητή! Με την ευκαιρία να σημειώσω πως το πρώτο ντέρμπυ Παναθηναϊκού Ολυμπιακού έγινε στις 28 Ιουνίου του 1925 πριν απο 97 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ηταν φιλικό. Ο αγώνας που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον ήταν επεισοδιακός και τελικά έληξε ισόπαλος 3-3! Τον αγώνα παρακολούθησαν 6.000 θεατές, φίλαθλοι και των δύο ομάδων, που ηταν ρεκόρ για εκείνη την εποχή!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις