ΑΠΘ κατάληψη: Στο βίντεο διακρίνονται οι καταληψίες να επιτίθενται με πυροσβεστήρες κατά των αστυνομικών.
Βίντεο στο οποίο έχουν αποτυπωθεί απίστευτες εικόνες από την επέμβαση ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας, μετά την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Στο βίντεο διακρίνονται αστυνομικοί με ασπίδες οι οποίοι έχουν μπει στο ισόγειο ερηαστήριο και την ίδια στιγμή δέχονται επίθεση από τους καταληψίες της Φαρμακολογίας, με αντικείμενα και πυροσβεστήρες, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οι προσαγωγές των 15 ατόμων πουβρέθηκαν στο χώρο της κατάληψης μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σε βάρος τους σχηματίζεται η σχετική δικογραφία. Επίσης δόθηκαν φωτογραφίες με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, όπως ξύλινα κοντάρια, μοτορόλες, πέτρες, τούβλα και πυροσβεστήρες.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.Ας, έχει ως εξής: «Ολοκληρώθηκε επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την 10-01-2022. Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ξύλινα κοντάρια, δύο μοτορόλες, πλήθος τούβλων – πετρών και τρείς πυροσβεστήρες, που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».
«Απάντηση» στην εκκένωση
Υπενθυμίζεται ότι η νέα κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί ως «απάντηση» από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού, η οποία διαρκούσε για 34 χρόνια!
Δήλωση υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Σε σχετική δήλωση είχε προχωρήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του».