Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία αντιεξουσιαστών – Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία αντιεξουσιαστών – Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ

Πορεία αντιεξουσιαστών - Θεσσαλονίκη: Η διαμαρτυρία ξεκίνησε περίπου στη 1 το μεσημέρι, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας.

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το GRTimes, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζουν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων, κατά της αστυνομίας αλλά και του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Καμάρας, ύστερα από τις δύο επεμβάσεις της αστυνομίας στο ΑΠΘ τις προηγούμενες ημέρες. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε περίπου στη 1 το μεσημέρι, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχει λάβει από νωρίς η Αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία επεισοδίων και να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη

«Όπως στο παρελθόν έχουμε υπερασπιστεί τους χώρους που δέχτηκαν επίθεση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν. Την απάντηση μας στην καταστολή σας θα την βρίσκετε μπροστά σας, όπως εδώ και τόσα χρόνια», τονίζουν σε σχετικό τους κάλεσμα ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Αν θεωρείτε ότι εισβάλλοντας στους χώρους μας, πρόκειται να αφανίσετε και εμάς, ζείτε με αυταπάτες. Θα φροντίσουμε εμείς να σας επαναφέρουμε από αυτές».

Όπως αναφέρει το ThessToday, ήδη από νωρίς το πρωί κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά της Καμάρας, ενώ κάτω υπό ισχυρή περιφρούρηση τέλει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον φόβο ότι οι αντιεξουσιαστές ενδεχομένως να πλησιάσουν το campus μετά την πορεία. Τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχύσουν δέκα διμοιρίες από την Περιφέρεια, αλλά θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα ρίψης νερού της ΕΛΑΣ, «Αύρα». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα χρησιμοποιηθεί και Drone, με στόχο να επιτηρεί από αέρος την πορεία, αλλά και ελικόπτερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις