Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόσο κρατάει η καραντίνα: Τι ισχύει με όσους νοσούν και μετά τις πέντε μέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο κρατάει η καραντίνα: Τι ισχύει με όσους νοσούν και μετά τις πέντε μέρες

Πόσο κρατάει η καραντίνα: Η υπουργός εξήγησε ότι όταν κάποιος βγαίνει θετικός σε τεστ και μετά την 5η ημέρα, τότε η καραντίνα συνεχίζεται.

Διευκρινίσεις για το πλαίσιο της καραντίνας στην οποία τίθενται οι πολίτες που νοσούν με κορονοϊό έδωσε η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην οποία γνωστοποίησε ότι ξεκινά η διάθεση του νέου αντιικού χαπιού της Merck στην Ελλάδα, η υπουργός εξήγησε ότι όταν κάποιος βγαίνει θετικός σε τεστ και έχει συμπτώματα και μετά την 5η ημέρα, τότε η καραντίνα συνεχίζεται.

«Οι ειδικοί επιστήμονες μελέτησαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και έλαβαν υπόψη και τις σχετικές διεθνείς οδηγίες. Εφόσον κάποιος δεν έχει συμπτώματα ύστερα από 5 μέρες απομόνωσης, μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, φορώντας πάντα μάσκα υψηλής προστασίας. Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επανειλημμένα ότι χωρίς συμπτώματα και με μάσκα είναι εξαιρετικά χαμηλή έως μηδενική η πιθανότητα να μεταδώσει κάποιος τον ιό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρά ταύτα, σημείωσε καταλήγοντας, «εφόσον παρουσιάζονται βαριά συμπτώματα ή πυρετός ο οποίος επιμένει και μετά την 5η ημέρα, προφανώς ο ασθενής θα πρέπει να συνεχίσει την καραντίνα, για να προστατεύσει πρωτίστως τον εαυτό του».

Δείτε ακόμη
Ο Τσιτσιπάς τυλίγει σουβλάκια για… καλό σκοπό
Άστεγος γιορτάζει τα γενέθλια των σκύλων του με τούρτα και καπελάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις