Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Τροχαίο στον Έβρο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Τροχαίο στον Έβρο

Διακίνηση μεταναστών: Θέλοντας να αποφύγει τους συνοριοφύλακες ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και καρφώθηκε σε στύλο.

Έντεκα παράτυποι μετανάστες, που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, γλίτωσαν από του Χάρου τα δόντια, όταν ο οδηγός-διακινητής στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους συνοροφύλακες στην Αλεξανδρούπολη, έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε πάνω σε κολώνα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που αναζητούσαν το όχημα με τους αλλοδαπούς καθώς είχε χαθεί από τα μάτια των συνοροφυλάκων, εντόπισαν το όχημα καρφωμένο στην κολώνα και όταν πλησίασαν άκουσαν τις κραυγές πόνου των τραυματιών. Με ασθενοφόρα οι 11 τραυματίες και ο οδηγός μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται ενώ ο πρώτος οδηγείται και στον εισαγγελέα. Κατά την επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθη το πρωί, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε σ το εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης να έχει ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε κιβώτιο ηλεκτρικής διανομής. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός όλων των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κλεμμένες από Θεσσαλονίκη οι πινακίδες

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 4-1-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας».

Και στην Εγνατία οδό

Σε μια ακόμη περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε σ το εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κ αι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. «Σημειώνεται», τονίζει η Αστυνομία «ότι ο δράστης προηγουμένως δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 18-12-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και οι αφαιρεθείσες πινακίδες κυκλοφορίας».

Και στην Ορεστιάδα

Επίσης, συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου ( ύψος οικισμού Λαβάρων), από αστυνομικούς της Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τον έναν διακινητή να έχει επιβιβάσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε καθοδηγήσει πεζή ο δεύτερος διακινητής, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις