Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

20

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Περιφέρεια Αττικής: Άμεση παρέμβαση σε πυρκαγιά
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Άμεση παρέμβαση σε πυρκαγιά

Περιφέρεια Αττικής: «Δεν θα επιτρέψουμε ούτε θα ανεχθούμε ανομίες που πλήττουν το  περιβάλλον».

Φωτιά μικρής έκτασης ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται εντός της περίφραξης του Πεδίου του Άρεως και στον οποίο συλλέγονταν ανακυκλώσιμα απορρίμματα από την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, που είχε στηθεί εντός του Πάρκου για την περίοδο των εορτών.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής καθώς με το που ξέσπασε η φωτιά επενέβη μικρό πυροσβεστικό όχημα της Περιφέρειας, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στο Πεδίον του Άρεως και η φωτιά σβήστηκε σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές. Εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική, η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω το πυροσβεστικό προσωπικό που διαθέτοντας ισχυρά αντανακλαστικά έσπευσε άμεσα και κατάφερε σε πολύ λίγο χρόνο να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στον κάδο ανακύκλωσης, μέσα στο Πεδίον του Άρεως. Παράλληλα, με δεδομένο ότι προκαλούν εύλογα ισχυρές υποψίες εμπρησμού, τόσο η ώρα όσο και ο τρόπος που προκλήθηκε η φωτιά, θέλω να διαμηνύσω πως δεν θα επιτρέψουμε ούτε θα ανεχθούμε ανομίες που πλήττουν το  περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το Πεδίο του Άρεως με όσα μέσα διαθέτουμε, ως έναν από  τους πολυτιμότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις