Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσουνάμι Τόνγκα: «Χτύπησε» στην ακτή της Καλιφόρνια, τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι Τόνγκα: «Χτύπησε» στην ακτή της Καλιφόρνια, τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Τσουνάμι Τόνγκα: Η έκρηξη του Σαββάτου ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε ως την Αλάσκα, ενώ προκάλεσε τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σε μεγάλο εύρος κινήθηκε το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα. Οι κάτοικοι της Τόνγκα μετρούν τις «πληγές» τους μετά την ευρεία ηφαιστειακή έκρηξη και τα τεράστια κύματα που προκλήθηκαν, με αποτέλεσμα να πλήξουν τόσο τη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού, αλλά και άλλες περιοχές σε ένα σημαντικό μέρος του πλανήτη. Η έκρηξη του Σαββάτου ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε ως την Αλάσκα, ενώ προκάλεσε τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο έπληξε πολλές χώρες από την Ιαπωνία ως τις ΗΠΑ, ενώ το κρουστικό κύμα έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στο Περού από τα ασυνηθιστα κύματα.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας έστειλαν ένα αεροσκάφος για να εκτιμήσει το εύρος των ζημιών που έχουν προκληθεί στα γειτονικά νησιά Τόγνκα, έπειτα από την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα. Την ώρα που το μικρό αυτό κράτος του Ειρηνικού ενδέχεται να παραμείνει χωρίς τηλεπικοινωνίες για δύο εβδομάδες. Ένα βίντεο που έρχεται από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καταγράφει τη δύναμη με την οποία τα κύματα που προκάλεσε η έκρηξη στην Τόνγκα, χτύπησαν την περιοχή που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού.

Δείτε ακόμη
Σάλος στο Twitter με τη Σίσσυ Χρηστίδου: «Στη σαπίλα απαντάς με ξερίζωμα»
Φλόριντα: Βίντεο -σοκ από το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου – Κατέστρεψε δεκάδες σπίτια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις