Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

19

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το πιο εύκολο Cheesecake: Με θεϊκή κρέμα, θα τρελαθείς
PLUS

Το πιο εύκολο Cheesecake: Με θεϊκή κρέμα, θα τρελαθείς

Το πιο εύκολο Cheesecake: Συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο cheesecake που μπορείς να φτιάξεις σήμερα -Με θεϊκή κρέμα

Λατρεύουμε τα γλυκά! Όλα, ανεξαρτήτως, έχουν μια θέση στην καρδιά μας! Μια γλυκιά απόλαυση μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά είναι ό,τι πρέπει για να μας διώξει την κούραση. Για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα μας, η τέλεια επιλογή είναι ένα cheesecake. Είναι ένα από τα γλυκά με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα λαχταριστό και κρεμώδες γλυκό, με τραγανή βάση μπισκότου και απαλή κρέμα από πάνω που δημιουργεί έναν απίθανο συνδυασμό. Ψάχνοντας για την ιδανική επιλογή, πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη ιδέα του Δημήτρη Μακρυνιώτη για το πιο γρήγορο cheesecake που μπορείς να φτιάξεις. Γίνεται πανεύκολα με λίγα και απλά υλικά ενώ το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα

750 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
30 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι

blueberry cake on plate
Για την βάση

225 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
100 γρ. βούτυρο αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση

Σε ένα μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο και ίσιο πιάτο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ένα τσέρκι 24-26 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μπισκότο μέσα και με ένα κουτάλι το πιέζουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, βγάζουμε τη βάση απ’ το ψυγείο, αδειάζουμε πάνω την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της επιλογής μας.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις