Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόπα Άφρικα: Αναζητώντας νέα ταλέντα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόπα Άφρικα: Αναζητώντας νέα ταλέντα

Κόπα Άφρικα: Ο πιο ακριβός είναι ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ, ο Σαλάχ, η αξία του οποίου φθάνει κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται αυτές τις ημέρες το Κόπα Άφρικα, πέρα εκεί στην Αφρική. Είναι το αντίστοιχο Euro. Βέβαια μπορεί να μην έχει την αξία και την αίγλη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι όμως το ίδιο λαμπερό. Μάλιστα στα γήπεδα του Καμερούν είναι αλήθεια πως… «χορεύουν τα εκατομμυρία»! Στο 33ο Κόπα Άφρικα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που η αξία τους φθάνει ή ξεπερνά ακόμη και τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Παίζουν παίκτες που μαγνητίζουν και είναι βέβαιο πως κάποιοι πολύ γρήγορα θα γράψουν την δική τους ιστορία σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Ο πιο ακριβός είναι ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ, ο Σαλάχ, η αξία του οποίου φθάνει κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Πάντως η πιο ακριβή ομάδα που αγωνίζεται στο φετινό Κόπα Άφρικα ειναι αναμφισβήτητα η εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Οι παίκτες της Σενεγάλης κοστολογούνται κοντά στα 350 εκατομμύρια ευρώ. Το αστέρι της ομάδας ειναι ο Μανέ, ο παίκτης της Λίβερπουλ, η αξία του οποίου είναι στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Με την Σενεγάλη αγωνίζονται επίσης ο Κουλιμπαλί της Νάπολι, η αξία του οποίου ξεπερνα τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ο Μεντί της Τσέλσι με… τιμή 32 εκατομμύρια, ο Σαρ της Γούλβς με αξία 27 εκατομμύρια και ο Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού

Την Σενεγάλη ακολουθεί η Εθνική ομαδα της Ακτής Ελεφαντοστού, το ρόστερ της οποίας φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα στα 306 εκατομμύρια ευρώ. Στην ομάδα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές όπως ο Κεσιέ της Μίλαν, με τιμή που φθάνει κοντά στα 50 εκατομμύρια, για την ακρίβεια ειναι 48. Κοντά στην τιμή αυτή ειναι ο Ζαχά της αγγλικής Κρίσταλ Πάλας με 40 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλέ του Άγιαξ και ο Πεπέ, αξία των οποίων είναι στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η Νιγηρία

Η Νιγηρία που…έρχεται στη συνέχεια διαθέτει ποδοσφαιριστές, η αξία των οποίων αγγίζει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Έχει παίκτες που ξεχωρίζουν όπως είναι ο Ντιντί και ο Ιχεανάτσο της αγγλικής Λέστερ, οι οποίοι κοστολογούνται με 60 και 20 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Στο ρόστερ είναι και ο Ονιεκούρου του Ολυμπιακού με τιμή 8 εκατομμύρια ευρώ.

Το Μαρόκο

Η Εθνική του Μαρόκο, που αγωνίζεται εφετος χωρίς τον… πιστολέρο του Ολυμπιακού τον Ελ Αραμπί, παραμένει απο τις καλύτερες της Αφρικής με παίκτες που η αξία τους φθάνει στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγάλο όνομα είναι ο Χακίμι της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος κοστίζει πανω από 70 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Εν Νεσίρι που αγωνίζεται στην Σεβίλλη και η τιμή του είναι 40 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η Αλγερία

Απο την ομάδα της Αλγερίας την χώρα του Ζιντάν, του Τζιμπούρ και άλλων, που διαθέτει ένα απο τα καλύτερα ρόστερ του Κόπα Άφρικα, ξεχωρίζει ο 30χρονος Μαχρέζ, που αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Σίτι. Το αστέρι της Αλγερίας έχει χρηματιστηριακή αξία 40 εκατομμύρια. Παίζει και ο Μπενασέρ της Μίλαν με τιμή τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αίγυπτος

Η Εθνική ομάδα της Αιγύπτου το ρόστερ της οποίας φθάνει στα 170 εκατομμύρια ευρώ, αγωνίζεται ο διάσημος παίκτης της Λίβερπουλ Σαλάχ, ο οποίος κοστολογείται πανω απο 100 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ο πιό ακριβός ποδοσφαιριστής του φετινού 33ου Κόπα Άφρικα!

Πρέπει να υπογραμμίσω πως τους αγώνες παρακολουθούν εκπρόσωποι όλων των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων που…ψάχνουν κάποια νέα διαμάντια απο το Κόπα Άφρικα που διαθέτει παίκτες πλούσιους, αλλα και φτωχούς!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις