Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο πρωθυπουργός έγιναν Inspirational Mentors σε μαθητικές start up επιχειρήσεις. Τόσο η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του οργανισμού Junior Achievement Greece να γίνουν μέντορες, ώστε να εμπνεύσουν και να συμβουλεύσουν τα νέα παιδιά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Οι μέντορες θα είναι 36 σε ολόκληρη την χώρα και η κα Σακελλαροπούλου είναι μέντορας στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κοζάνης.

Κριτική και μάλιστα έντονη άσκησε ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά προς το ΚΙΝΑΛ για την καθυστέρηση με την οποία εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα επανήλθε αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος, κάνοντας μια ακόμη αιχμηρή ανάρτηση στα social media. Όπως έγραψε ο κ. Τσούνης, «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι καλύτερο από το κόμμα μου από μια απλή, κατά διαβολική σύμπτωση, επανάληψη των θέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ας μην πάει χαμένη τόση δουλειά που έκανε η Φώφη και πολλά άλλα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής».

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένος, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες ημέρες. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση να ευχηθούμε.

 

Συγχαρητήρια

Τα συγχαρητήρια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τον τρόπο αντιμετώπισης της αντικοινωνικής στάθμευσης που ανακοίνωσε ο δήμαρχος.Το νέο σύστημα που θα εγκαινιάσει άμεσα ο δήμος της Αθήνας προβλέπει την τοποθέτηση έξυπνων αισθητήρων στις ράμπες για τα άτομα με αναπηρία και ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με κοινωνική ευαισθησία τόσο του δημάρχου όσο και του Δήμου Αθηναίων».

 

Ευχές

Διπλές ευχές δέχτηκε την ημέρα της ονομαστικής του εορτής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού όλοι του ευχήθηκαν και χρόνια πολλά, αλλά και περαστικά με αφορμή την πρόσφατη νοσησή του από κορονοϊό. Πολύχρονος να ευχηθούμε εμείς, αφού πλέον η περιπέτεια με τον κορονοϊό έχει λήξει για τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Συμβολική επίσκεψη

Έναν ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και Υπεύθυνου Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσου στο λιμάνι του Πειραιά δίπλα στους γιατρούς του κόσμου. Ο κ. Σκέτρσος συμμετείχε στην προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που διαβιούν σε αντίξοες συνθήκες και δοκιμάζονται λόγω του ψυχρού καιρού, όπως ανακοινώθηκε από τους «Γιατρούς του Κόσμου». Σημαντική πρωτοβουλία και καλό θα είναι να επαναληφθεί όχι μόνο από τον κ. Σκέτρσο, αλλά και από άλλους υπουργούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις