Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαϊμού αστυνομικοί: Είχαν στην κατοχή τους πλαστή ταυτότητα της Ιντερπόλ
ΕΛΛΑΔΑ

Μαϊμού αστυνομικοί: Είχαν στην κατοχή τους πλαστή ταυτότητα της Ιντερπόλ

Μαϊμού αστυνομικοί: Διέθεταν αστυνομικό φάρο, μεγαφωνική εγκατάσταση και μπλε φώτα της Αστυνομίας.

Μέχρι και πλαστή ταυτότητα αστυνομικού της… Ιντερπόλ είχαν στην κατοχή τους πατέρας και γιος, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Χαϊδαρίου, ενώ επέβαιναν στο φορτηγάκι τους. Με τη σύλληψή τους και την ανεύρεση αστυνομικών στολών, πλαστής αστυνομικής ταυτότητας όπου εικονίζεται ο ένας εκ των δύο ντυμένος με τη στολή και τα διακριτικά Υπαστυνόμου(!), η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε ένα μυστήριο για την πιθανή χρήση τους. Πατέρας και γιος είχαν μέσα στο φορτηγάκι κι όλα τα σύνεργα με τα οποία μπορούσαν να μετατρέψουν ένα απλό αυτοκίνητο σε περιπολικό! Δηλαδή αστυνομικό φάρο, ίδιο με των οχημάτων της Αστυνομίας, μεγαφωνική εγκατάσταση(!) και μπλε φώτα σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν σε έκτακτες καταστάσεις οχήματα άμεσης ανάγκης!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το μεσημέρι, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στο Ι.Χ φορτηγό που επέβαιναν αμφότεροι, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ο 36χρονος με στολή

Δύο καραμπίνες, πιστόλι κρότου, 4 μαχαίρια, 5 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δύο θήκες με 46 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 2 πλαστικοποιημένες ταυτότητες με τη φωτογραφία του 36χρονου με στολή της Ελληνικής Αστυνομίας, χιτώνιο και παντελόνι αστυνομικής στολής, πορτοφόλι με μεταλλικό σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας και κουκούλα τύπου full face. «Οι δύο ημεδαποί», αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε εγκατεστημένος αστυνομικός φάρος έτοιμος προς χρήση, συσκευή σειρήνας μεγαφωνικής, με ηχητικά σήματα όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα περιπολικά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και μπλε φώτα στο εμπρόσθιο μέρος που προσομοιάζουν με αυτά που φέρουν οχήματα εκτάκτου ανάγκης».

 

Ευρήματα στην οικία

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 70χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αεροβόλο πιστόλι, 150 μεταλλικά σφαιρίδια, 5 αμπούλες αερίου, μαχαίρι, αστυνομική ράβδος, θήκη πιστολιού. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις