Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κόλπα για μακαρόνια: Αυτά που ξέρουν καλά οι Ιταλοί
PLUS

Κόλπα για μακαρόνια: Αυτά που ξέρουν καλά οι Ιταλοί

Κόλπα για μακαρόνια: Το μυστικό των Ιταλών που «απογειώνει» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών και, φυσικά, η ευκολία στο μαγείρεμά τους είναι ένας λόγος παραπάνω για να τα προτιμήσουμε, με όποια σάλτσα κι αν τα φτιάξουμε.
Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα, αλλά φυσικά χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να τα γευτείτε στον απόλυτο βαθμό, αν και πρέπει να προσέξουμε ένα συγκεκριμένο μεγάλο λάθος στο βράσιμο.

Έτσι θα «δέσετε» ωραία τα μακαρόνια με τη σάλτσα

Οι Ιταλοί είναι οι… απόλυτοι άρχοντες του ζυμαρικού και γνωρίζουν κάθε κόλπο για να βράσουν τα μακαρόνια σωστά, με ένα εξ αυτών να αφορά το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα, στο οποίο πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

Πριν σερβίρετε, λοιπόν, υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

Μακαρόνια κόλπο για τη σάλτσα

Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας. Αν θέλετε πιο ζουμερή μακαρονάδα προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών. Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις