Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Πήγε στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός και είδε από κοντά την άφιξη των μαχητικών Rafale στην χώρα μας. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον επικεφαλής της μοίρας των νέων μαχητικών, ανέβηκε σε ένα από αυτά και είδε το κόκπιτ των νέων αεροσκαφών. Μάλιστα οι επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας δώρισαν στον πρωθυπουργό μια μινιατούρα του γαλλικού πολεμικού αεροσκάφους Rafale.

Μια έκπληξη επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πρότεινε η εκλογή προέδρου του κόμματος να γίνεται από την βάση και όχι από τους συνέδρους. Αν βέβαια γίνει αυτό, τότε η εκλογή θα γίνεται από τα μέλη του κόμματος και όχι από φίλους. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε επίσης ανώτατο όριο θητείας στα όργανα τα 12 χρόνια, είτε πρόκειται για Βουλή, είτε για ευρωβουλή ή Κεντρική Επιτροπή, καθώς και εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σε ποσοστό 50-50. Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται αρκετές αντιδράσει,ς ακόμη και από τα πιο παλιά στελέχη και από ό,τι φαίνεται όλες αυτές οι προτάσεις θα αποτελέσουν σημείο τριβής μεταξύ των «προεδρικών» και των υπολοίπων στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου.

Προκλητικός

Σε μιά ακομη ανάρτηση στο διαδίκτυο προχώρησε ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό με αστυνομικούς σε ταβέρνα στο Μοσχάτο. Αυτήν την φορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε μια ταβέρνα στο Πικέρμι και όπως έγραψε στα social media συνοδεύοντας σχετική φωτογραφία “Περιμένω έλεγχο για τον κορονοϊό, αλλά μάλλον το περιπολικό από το ΑΤ Μοσχάτου δεν έχει καύσιμα για μέχρι εδώ».

 

Συνάντηση συναδέλφων

Με τους γιατρούς βουλευτές της ΝΔ συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος στις αρχές της εβδομάδας η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, η οποία τους ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Υγείας και τις επερχόμενες αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι γιατροί βουλευτές τής ζήτησαν να προχωρήσουν άμεσα τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή προσλήψεις και στελέχωση των νοσοκομείων, και τα υπόλοιπα να ξανασυζητηθούν αφού βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με τον χρόνο των εκλογών, δηλαδή με το αν θα γίνουν φέτος ή του χρόνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις