Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρμαντίλλο σε δίαιτα: Κάποιος το παράκανε στις γιορτές
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμαντίλλο σε δίαιτα: Κάποιος το παράκανε στις γιορτές

Αρμαντίλλο σε δίαιτα: Η υπερβολή την περίοδο των εορτών δεν είναι ίδιον μόνο των ανθρώπων

Νομίζετε πως μόνο το ανθρώπινο είδος έχει αδυναμία στις “παράνομες” λιχουδιές; Η υπερβολή την περίοδο των εορτών δεν είναι ίδιον μόνο των ανθρώπων – αλλά και των αρμαντίλλο. Κάπως έτσι, η Πάτσι κι Έντι, τα δίδυμα αρμαντίλλο του πάρκου Drusillas στο Σάσεξ, γνωστές για την αγάπη τους να μυρίζουν παπούτσια, να σκαρφαλώνουν σε αγκαλιές, αλλά και να απολαμβάνουν λιχουδιές, πήραν από ένα κιλό έκαστη. Τώρα, τα δύο μικρά θηλαστικά της οικογένειας Δασυποδίδες έχουν μπει σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης να χάσουν το κιλό των γιορτών.

«Το περισσότερο από το βάρος είναι επειδή είναι πολύ νυσταλέες και δεν κινούνται πολύ τους χειμερινούς μήνες. Καθώς είναι νυκτόβια ζώα, τείνουν να προτιμούν να μένουν στο κρεβάτι λίγο περισσότερο τα περισσότερα πρωινά, όπως πολλοί από εμάς, υποθέτω, στις διακοπές των Χριστουγέννων» εξηγεί η επικεφαλής του τμήματος του ζωολογικού κήπου, Έλενα Φάρλεϊ.

«Παρακολουθούμε στενά το βάρος τους και τις έχουμε βάλει σε πρόγραμμα αυξημένων σωματικών δραστηριοτήτων ώστε να κινούνται και σε μείωση της ποσότητας φαγητού ώστε να τις βοηθήσουμε στο στόχο βάρους της νέας χρονιάς» προσθέτει η ίδια. Σημειώνεται πως οι αδερφές πήραν το όνομά τους από τους χαρακτήρες της βρετανικής σειράς Absolutely Fabulous.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις