Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόπα Άφρικα: Οπαδοί ποδοπατήθηκαν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόπα Άφρικα: Οπαδοί ποδοπατήθηκαν

Κόπα Άφρικα: Οι Αρχές παρόλο που γνώριζαν για την τραγωδία επέτρεψαν να γίνει το Καμερούν-Κομόρες.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν καθώς ποδοπατήθηκαν έξω από το στάδιο «Πολ Μπίγια» της πρωτεύουσας του Καμερούν, Γιαουντέ. Προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο για να δουν το ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους με τις Κομόρες για τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο Νεσέρι Πολ Μπίγια, κυβερνήτης της κεντρικής επαρχίας του Καμερούν, ανέφερε πως ίσως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τραυματίες, σύμφωνα με το Associated Press. Μεταξύ των τραυματιών έχει αναφερθεί πως βρίσκονται και παιδιά.

Η καλή πορεία των «Αδάμαστων Λιονταριών» και το κάλεσμα των πολιτικών προς τον κόσμο να γεμίσει τα γήπεδα (στις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων μόνο σε αυτά του Καμερούν υπήρχε αθρόα προσέλευση) είναι δύο από τους λόγους που οδήγησαν τόσο μεγάλο πλήθος στα περίχωρα του γηπέδου. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα για 60.000 θεατές, αλλά εξαιτίας των περιορισμών κατά της μετάδοσης του κορονοίού δεν θα έπρεπε να γεμίσει πάνω από το 80%. Όπως ανέφεραν υπεύθυνοι, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στις εξέδρες. Οι υγειονομικοί από νοσοκομείο της περιοχής αποκάλυψαν πως ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση.

Ερευνούμε την κατάσταση

Με ανακοίνωσή της η CAF, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αφρικής, τόνισε πως: «Επί του παρόντος ερευνούμε την κατάσταση και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες για το τί συνέβη». Η CAF έχει δεχθεί σκληρή κριτική τόσο από ομάδες, προπονητές και παίκτες για το επίπεδο του τουρνουά, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ καθώς το τουρνουά δεν είναι συνεπές όσον αφορά στους κανονισμούς του, ενώ υπάρχουν και πολλά προβλήματα με την ασφάλεια καθώς μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις στα δυτικά της χώρας όπου ήταν η βάση έξι ομάδων κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων.

https://twitter.com/BrefNewsFR/status/1485740643255304193?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1485740643255304193%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fsports%2Farthro%2F8233339%2Fkopa-afrika-exi-nekroi-kai-dekades-travmaties-sto-giaounte-opadoi-podopatithikan

 

Για την ιστορία, το Καμερούν νίκησε με 2-1 τις Κομόρες παρόλο που το δυστύχημα συνέβη πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και οι αρχές γνώριζαν πως υπήρχαν νεκροί άνθρωποι εκτός του γηπέδου. Στα προημιτελικά θα παίξει με την Γκάμπια που νίκησε με 1-0 τη Γουϊνέα (29/1, Ντουάλα).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις