Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αττική Οδός – αποζημιώσεις: «Να κινηθούν νομικά οι πολίτες», λέει ο Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αττική Οδός – αποζημιώσεις: «Να κινηθούν νομικά οι πολίτες», λέει ο Θεοδωρικάκος

Αττική Οδός - αποζημιώσεις: Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ζητάει από εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες.

Να κινηθούν νομικά κατά της Αττικής Οδού κάλεσε τους πολίτες ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. «Σε αυτή την κυβέρνηση δεν αρέσει να ωραιοποιεί την κατάσταση αλλά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ζητάει από εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της, ενώ κάλεσε τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να κινηθούν δικαστικά κατά της Αττικής Οδού. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, «οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή και μάλιστα με έναν τρόπο ασύντακτο».

«Η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό»

Και προσέθεσε πως η εταιρεία άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και μετά έγινε ό,τι έγινε. «Η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό. Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια της Αττικής Οδού που κλείνει. Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια τόνισε πως η κατάσταση στην Αττική Οδό επηρέασε την εικόνα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, αναφέροντας δε πως «μέσα στη νύχτα όμως υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια με τη συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών του Στρατού», που βοήθησαν με κάθε τρόπο τους εγκλωβισμένους πολίτες και υπογραμμίζοντας πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις