Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα μαστροπείας – Κύπρος: Ισχυρισμοί «χωρίς τεκμηρίωση» τα στοιχεία του Γκιώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μαστροπείας – Κύπρος: Ισχυρισμοί «χωρίς τεκμηρίωση» τα στοιχεία του Γκιώνη

Κύκλωμα μαστροπείας - Κύπρος: Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, εκ πρώτη όψεως το υλικό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για διεξαγωγή ανακρίσεων.

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση», επισημαίνουν αστυνομικές πηγές της Λευκωσίας λέγοντας ότι το υλικό που έστειλε ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την καταγγελία ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

Σε αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέιλ που έχει λάβει από διάφορα άτομα περιορίζονται τα «στοιχεία» τα οποία έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Κυπριακή Αστυνομία ο Ηλίας Γκιώνης. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr αστυνομικές πηγές στην Λευκωσία, εκ πρώτη όψεως το υλικό που εστάλη δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για διεξαγωγή ανακρίσεων και πολύ περισσότερο για στοιχειοθέτηση υποθέσεων. «Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για την ορθότητα τους», αναφέρουν ειδικότερα.

Όλο το υλικό θα εξεταστεί ενδελεχώς ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα παραπομπής σε παράνομη δραστηριότητα

Πάντως, όλο το υλικό θα εξεταστεί ενδελεχώς ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα παραπομπής σε παράνομη δραστηριότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αναρτήσεις του κ. Γκιώνη θα μπορούσαν να βρεθούν και από την αστυνομία αφού είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων, με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μάλιστα, είπε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια. Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω. Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις