Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Αττική Οδός, κακοκαιρία, πανδημία – Τι λένε οι πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Αττική Οδός, κακοκαιρία, πανδημία – Τι λένε οι πολίτες

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Ισχυρό προβάδισμα 14,5 μονάδων για ΝΔ, κοντά στην αυτοδυναμία - Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δείχνει η δημοσκόπηση της Abacus

Η ΝΔ φαίνεται να αντέχει παρά την οργή για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίδα» καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση προηγείται με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μέτρηση που διενεργήθηκε από την Abacus, για λογαριασμό του Alpha, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 14,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% ενώ το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο σε απόσταση αναπνοής μόλις μισής μονάδας, με 17%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5% και Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 36-39% έναντι 20-23% του ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ που φτάνει στο 18-21%, μόλις δύο μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,5-7,5%, Ελλ. Λύση 2-2,5% και ΜέΡΑ25 επίσης με 2-2,5%.

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Η διαχείριση της κακοκαιρίας

Ως προς την διαχείριση της κακοκαιρίας, οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβερνητική διαχείριση, αν και η ευθύνη δείχνει να μοιράζεται μεταξύ της κυβέρνησης και της Αττικής Οδού. Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό το 52% απάντησε την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% την κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες. Για το πως κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά.

Περί της διαχείρισης φυσικών φαινομένων, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 80% πως είναι θέμα δομών, με το 19% να δηλώνει πως είναι θέμα προσώπων. Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Η διαχείριση της πανδημίας

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση σε ποσοστό 36% έναντι 34% που είναι οι θετικές γνωμες. Αρνητικοί ωστόσο σε μεγάλο βαθμό είναι οι κρίσεις των ερωτηθέντων για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία καθώς το 64% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις 7% που απαντά θετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις