Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν για Ραφάλ: Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ενισχυθεί βλέποντας την Ελλάδα να θωρακίζεται
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Ραφάλ: Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ενισχυθεί βλέποντας την Ελλάδα να θωρακίζεται

Ερντογάν για Ραφάλ: Η «υποβάθμιση» των Rafale από τον Ακάρ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο απόηχο της άφιξης των πρώτων έξι γαλλικών Rafale στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη (19/1). Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ενισχυθεί βλέποντας την Ελλάδα να θωρακίζεται με αγορές από άλλες χώρες», εννοώντας τις αγορές των μαχητικών Rafale και τις φρεγάτες Belharra από τη Γαλλία. «H Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε. Διότι στην περιοχή μας σε διάφορα μέρη υπάρχουν κάποιοι που έχουν δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα η οποία αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία κι από άλλες χώρες. Είμαστε σε μια προσπάθεια να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «υποβάθμιση» των Rafale από τον Ακάρ

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει την αγορά των γαλλικών μαχητικών. «Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι μια άκρως καταστροφική και προκλητική προσέγγιση ως προς τη σχέση των δύο συμμάχων. Βλάπτει τις σχέσεις μας. Από την άλλη, είναι γνωστή και η οικονομική κατάσταση της γειτονικής μας Ελλάδας. Αυτές οι δραστηριότητες επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων εκεί. Νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι αγοράζοντας 6 μεταχειρισμένα αεροπλάνα. Τα όπλα που αγόρασαν είναι υπερβολικά για την κανονική άμυνα, για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία είναι πολύ λίγα», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις