Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόμπι Μπράιαντ: Έστησαν άγαλμα στον «Black Mamba»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόμπι Μπράιαντ: Έστησαν άγαλμα στον «Black Mamba»

Κόμπι Μπράιαντ: Γλύπτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και το τοποθέτησε στο σημείο συντριβής του ελικοπτέρου.

Με την συμπλήρωση των δύο χρόνων από το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του Τζίτζι και επτά ανθρώπων ακόμη σε τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο στην περιοχή Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, ένας γλύπτης πήρε την πρωτοβουλία και τοποθέτησε ένα άγαλμα του «Black Mamba» και της «Mambacita» στο σημείο της συντριβής. Ο Νταν Μεδίνα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα άγαλμα του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του. Ο θρύλος του μπάσκετ φορά τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ η Τζιάνα κρατάει στο αριστερό της χέρι μια μπάλα μπάσκετ και κοιτάζει τον πατέρα της χαμογελώντας.

Ο Μεδίνα υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι μετέφερε ο ίδιος το χάλκινο άγαλμα που ζυγίζει 73 κιλά ως τον λόφο στο Καλαμπάσας τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα το αφήσει εκεί για κάποιο διάστημα. Μάλιστα, με το φόρο τιμής να γίνεται viral στα social media, αλλά και να προβάλλεται από τα τοπικά ΜΜΕ της Καλιφόρνια, οπαδοί του Κόμπι Μπράιαντ και των Λος Άντζελες Λέικερς έσπευσαν στην περιοχή για να τιμήσουν τη μνήμη του «Black Mamba» και της κόρης του και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το έργο τέχνης.

Mamba Mentality

Στο άγαλμα, δε, είναι χαραγμένα τα ονόματα του Κόμπι Μπράιαντ και Τζιάνα Μπράιαντ, αλλά και των υπόλοιπων θυμάτων: Τζον, Κέρι και Αλίσα Αλτομπέλι, Κριστίνα Μόσερ, Σάρα και Πέιτον Τσέστερ και του πιλότου Άρα Ζομπαγιάν. Κι ενώ αυτό συνέβαινε στο Καλαμπάσας, στο γήπεδο όπου αγωνίζονται οι Λος Άντζελες Λέικερς το «Crypto.com Arena» (πρώην «Staples Center») συγκεντρώθηκε κόσμος για να θυμηθεί το είδωλό του. Ο Κόμπι Μπράιαντ σήμαινε πολλά για την «πόλη των αγγέλων» και τους κατοίκους και ο θάνατός του έχει κοστίσει πολύ κυρίως γιατί τους λείπει η καθοδήγησή του και το να είναι παράδειγμα δουλειάς και αντοχής μεταδίδοντας την περίφημη «Mamba Mentality».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις