Φάλαινα Άλιμος: Απίστευτο και όμως αληθινό, μια μικρή φάλαινα βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου. Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ στο σημείο έχει σπεύσει το λιμενικό το οποίο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνουν και να την σπρώξουν προς τα μέσα σε μεγάλο βάθος καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω. Στο σημείο βρίσκονται και ειδικοί από το ο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος. Όπως αναφέρουν πιθανότατα είναι τραυματισμένη, ίσως από προπέλα, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της. Οπως μάλιστα τόνισε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρόσος Κουτσούμπας, πρόκειται για μία μικρού μήκους φάλαινα, ένα εντελώς άκακο ζώο.
Η Μαριάννα Γιαννουλάκη, διευθύντρια ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό, μπορεί να εξοκείλει σε αβαθή. «Υπάρχει ένας μόνιμος πληθυσμός φυσητήρων στις Ελληνικές Θάλασσες, τον οποίο συναντάμε στο τόξο από τα Νότια της Κρήτης, από την Γαύδο, μέχρι ψηλά στο Ιόνιο. Γενικά είναι μικρός ο πληθυσμός καθώς η Μεσόγειος δεν μπορεί να συντηρήσει μεγάλους πληθυσμούς λόγω παραγωγικότητας. Ζουν σε μεγάλα βάθη τα κήτη. Συνήθως στα 500 με 600 μέτρα. Φυσικά επειδή είναι θηλαστικά ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας για να αναπνεύσουν», είπε στο Iefimerida.
Φάλαινα Άλιμος: Σπεύδει ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο
Σύμφωνα με την κυρία Γιαννουλάκη «Οι λόγοι που μπορεί να αποπροσανατολίστηκε είναι πολλοί. Μπορεί να συγκρούστηκε με πλοίο. Υπάρχουν ασθένειες επίσης. Και επίσης μπορεί να έχει αποπροσανατολιστεί είτε από ασκήσεις πολεμικού ναυτικού, ή να έχει καταναλώσει πλαστικά τα οποία υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες. Βέβαια όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ώρες. Έχει λίγες ελπίδες να επανέλθει γιατί αυτά τα θηλαστικά δεν αποπροσανατολίζονται».
Το λιμενικό ειδοποίησε την επιστημονική υπεύθυνη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Αρίων» και στο σημείο σπεύδει ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο. Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο.
Η κ. Σκούτζου πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό.
Στο σημείο βρίσκεται και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας., Γιώργος Αμυράς.