Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φάλαινα – πιτσιρικάς: Η viral φωτογραφία με το αγοράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Φάλαινα – πιτσιρικάς: Η viral φωτογραφία με το αγοράκι

Φάλαινα - πιτσιρικάς: Συγκινητικός τουλάχιστον ο μικρός τηλεθεατής

Μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε η εμφάνιση φάλαινας σήμερα το πρωί στην παραλία του Αλίμου.

Η φάλαινα «ζιφιός», όπως φαίνεται να αποπροσανατολίστηκε και να έχει τραυματιστεί σοβαρά καθώς η πρώτη πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας της δεν είναι καλή.

Η εικόνα της φάλαινας να υποφέρει στα ρηχά νερά του Αλίμου συγκίνησε μικρό τηλεθεατή του ΣΚΑΪ και έτσι έσπευσε να φιλήσει την τηλεόραση, στέλνοντας έτσι όλη τη θετική του ενέργεια και αγάπη στο τραυματισμένο θηλαστικό.

Συγκίνηση και αγωνία για τη φάλαινα στον Άλιμο: Δραματικές στιγμές on air για τη διάσωσή της

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ειδικοί πήραν δείγμα αίματος από τη φάλαινα καθώς όπως εξηγούσαν νωρίτερα κτηνίατροι πρέπει να διακριβωθεί ο ζιφιός βγήκε στα ρηχά επειδή τραυματίστηκε ή επειδή έχει προσβληθεί από κάποιο ιό.

«Το δείγμα έχει σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κητώδες έχει τραυματιστεί ή αν έχει κάποιο ιό που το έκανε να βγει στα ρηχά. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν είναι χτυπημένο. Η πρώτη εικόνα είναι δύσκολη γιατί αυτά τα ζώα ζουν σε βάθη μεγαλύτερα του 1χλμ. και για να έχει βγει στα ρηχά πρέπει να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Αμυράς που είναι παρών στην παραλία του Αλίμου.

Όπως τόνισε αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι «το ζώο δεν πρέπει να μετακινηθεί» με κτηνίατρο να εξηγεί ότι ενδεχομένως να επιχειρηθεί επιχείρηση παροχής βοήθειας στη φάλαινα στα ρηχά με κάποιο ορό αν αυτό κριθεί απαραίτητο με βάση και με τα στοιχεία από τις αιματολογικές εξετάσεις.

Κτηνίατρος εξηγεί τι ενδεχομένως να γίνει με τη φάλαινα στον Άλιμο

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρόσος Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων εκτιμώντας ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και «συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου πρόκειται για την ίδια φάλαινα που εντοπίστηκε την Πέμπτη στην περιοχή της Βουλιαγμένης και μεταφέρθηκε στα ανοιχτά επιστρέφοντας, άγνωστο ακόμα γιατί, στα ρηχά του Αλίμου.

Το σπάνιο είδος φαλαινοειδούς, που ονομάζεται ζιφιός, απεγκλώβισε την Πέμπτη η ΕΟΔ Αττικής, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης. Σε συνεργασία με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των καταδυτικών κέντρων Aqua Tec και Athens Divers Club η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις