Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

10

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Tι δουλειά είχαν οι ΟΠΚΕ στην Αττική Οδό;»
ΕΛΛΑΔΑ

«Tι δουλειά είχαν οι ΟΠΚΕ στην Αττική Οδό;»

Αν κάτι είναι ενθαρρυντικό είναι η άμεση και πάνω από όλα αποτελεσματική αρωγή που προσέφεραν ο Στρατός και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

Στη θέα των αστυνομικών των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) πολλοί ήταν αυτοί που απλοϊκά αναρωτήθηκαν: «μα τι δουλειά έχουν οι ΟΠΚΕ στην Αττική Οδό;».

«Αντί εκχιονιστικών στέλνουν ΟΠΚΕ», έσπευσαν να γράψουν κάποιοι στα social media, θέλοντας να υπογραμμίσουν την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων στελεχών για την αντιμετώπιση μίας κατάστασης όπως αυτή τη δύσκολη παγωμένη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Μία απάντηση θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία του αστυνομικού των ΟΠΚΕ που κουβαλάει στην πλάτη ένα μικρό κοριτσάκι βαδίζοντας στο χιόνι.

Στη ‘μάχη’ χωρίς δεύτερες σκέψεις

«Ομάδα ΟΠΚΕ ερευνά για εγκλωβισμένα άτομα στην Περιφερειακή Υμηττού. Προτεραιότητα, ο απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού, ο πατέρας του οποίου είχε ενημερώσει ότι βρίσκονται για ώρες στο χιόνι και το κοριτσάκι έπρεπε το πρωί να πάει σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί», περιγράφει η λεζάντα στη σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ στο Facebook.

«Κινούνται πεζοί για αρκετά χιλιόμετρα με κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς η προσέγγιση με όχημα ήταν αδύνατη. Οι αστυνομικοί τους εντοπίζουν και χωρίς δεύτερη σκέψη μεταφέρουν το κορίτσι στην πλάτη τους μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, απ’ όπου μαζί με τον πατέρα της παρελήφθησαν από άλλους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο σπίτι τους».

Παράλληλα, η ίδια ομάδα ΟΠΚΕ, μέσω οδηγιών προσανατολισμού εντόπισε και στρατιωτικό ιατρό, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας, είχε έντονη δυσφορία και έχριζε άμεσης φροντίδας. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής της, η Ομάδα παρείχε τα προσωπικά της εφόδια σε νερό και φαγητό σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη, καταλήγει η ανάρτηση. Γιατί αν κάτι είναι ενθαρρυντικό μέσα στο γενικότερο χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», αυτό είναι η άμεση και πάνω από όλα αποτελεσματική αρωγή που προσέφεραν -για μία ακόμη φορά με το που έλαβαν τη σχετική εντολή- ο Στρατός και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αμβλύνοντας όσο μπορούσαν την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις