Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το σωστό κοστούμι: Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή
PLUS

Το σωστό κοστούμι: Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Το σωστό κοστούμι: Πώς να επιλέξεις το σωστό ανδρικό κοστούμι για εσένα!

Το ανδρικό κοστούμι είναι από τα πιο διαχρονικά και κομψά κομμάτια της ντουλάπας σου. Ακόμη,  ταιριάζει σε όλους τους άντρες, ανεξάρτητα το στυλ και την ηλικία τους. Μπορείς να βρεις εύκολα ποιο κοστούμι είναι ιδανικό για εσένα, ανάλογα τον σωματότυπό σου και να κλέψεις την παράσταση με την κομψή και γοητευτική εμφάνιση σου . Μπορείς να φορέσεις το κοστούμι σε κάποια εκδήλωση, σε βραδινή έξοδο με το κορίτσι σου ή σε γάμο. Ακόμη, είναι πολύ στη μόδα να φοράς το σακάκι με τζιν ή με υφασμάτινο παντελόνι και να είσαι ο πιο καλοντυμένος της παρέας. Επίλεξε αυτό το κοστούμι που θα κολακεύει το σώμα σου και θα αναδεικνύει αποτελεσματικά τα δυνατά του σημεία.

Βρες το ιδανικό κοστούμι για εσένα!
Για κοντούς άνδρες

Το κοστούμι για κοντούς άνδρες, πρέπει να έχει συνοχή και να μην διαφαίνεται η ζώνη. Όταν υπάρχει μια εικόνα συνέχειας, μειώνεται η αίσθηση ενός κοντού σώματος.  Ένα ψηλό κολάρο στο σακάκι, θα σου χαρίσει ύψος και επίσης θα σου πάει γάντι.

Ακόμη, το σακάκι πρέπει να σταματάει εκεί που σταματάει η πλάτη σου και όχι πιο κάτω, καθώς έτσι δεν θα φαίνεται ξένο επάνω σου και θα σου προσθέτει ύψος. Ιδανικά επίλεξε ένα κοστούμι με πλάγιες ρίγες ή μικρά τετραγωνάκια, που τραβούν το μάτι στο επάνω μέρος και αν είναι εφικτό άσε λίγο από το μανίκι του πουκαμίσου να φαίνεται κάτω από το σακάκι γιατί έτσι τα χέρια σου φαίνονται μακρύτερα. Το τελείωμα του παντελονιού πρέπει να είναι ίσα με το παπούτσι και όχι επάνω του, για να δείχνουν μακριά τα πόδια σου.

person in green suit jacket
Για ψηλούς άνδρες

Ένα κοστούμι για ψηλούς άνδρες πρέπει να έχει τσέπη για μαντίλι, το οποίο “σπάει” το μάκρος του σακακιού. Ακόμη, τα έντονα σχέδια όπως μεγάλα τετραγωνάκια είναι ιδανικά αν αναζητάς μια κομψή και σοφιστικέ εικόνα. Το σακάκι, πρέπει να φτάνει χαμηλά,  κάτω από τις τσέπες του παντελονιού σου και το πουκάμισο πρέπει να διαφαίνεται ελάχιστα ή καθόλου από το μανίκι του σακακιού.

Η διχρωμία σε ένα κοστούμι, με διαφορετικό τόνο στο παντελόνι, δημιουργεί μια διακεκομμένη εικόνα που θα αναδείξει το σώμα σου. Για να διασπάσεις την εικόνα σου και να την κάνεις πιο αρμονική, άφησε τη ζώνη σου να διακρίνεται μέσα από το σακάκι. Το παντελόνι, καλό θα ήταν να ακουμπάει στο παπούτσι για να δίνεται η αίσθηση του σωστού μεγέθους του κοστουμιού. Δες επίσης Απλές συμβουλές για online αγορά κοστουμιού!

man in black suit jacket and black hat
Αδύνατος άνδρας

Ένας αδύνατος άνδρας πρέπει να προσέξει το κοστούμι του να έχει έντονα σχέδια και ίδια γραμμή για να μην κολλάει στο σώμα του. Ιδανικά επίλεξε ένα κοστούμι με v κόψιμο μπροστά, όπου τραβάει τα βλέμματα στο επάνω μέρος του σώματος.

Οι βάτες μπορούν να χαρίσουν όγκο και ένταση στο σώμα σου. Το κολάρο πρέπει να είναι σχετικά φαρδύ για να εναρμονίζεται με τις βάτες και το στυλ του σακακιού. Τα πιο χονδρά υφάσματα, προσφέρουν μια πιο γεμάτη εικόνα και είναι ιδανικά για τους λεπτούς άνδρες. Ακόμη, το παντελόνι πρέπει να ακουμπάει στο παπούτσι για να φαίνεσαι ψηλός και κομψός.

man in black suit jacket
Παχύς άνδρας

Σε ένα πιο γεμάτο σώμα, οι βάτες πρέπει να αποφεύγονται. Ακόμη, ένα ψηλό κολάρο απαλύνει την εικόνα του επάνω μέρους του σώματος και σου χαρίζει ύψος. Τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά για το σωματότυπό σου, καθώς συμβάλλουν στη λεπτότερη όψη και “κόβουν” πόντους από τα σημεία που δεν θες να τονίζεις.

Το μεσάτο σακάκι, είναι must για εσένα, καθώς θα σου χαρίζει μια κομψή μέση και δεν θα πέφτει επάνω σου βαραίνοντας την όλη εικόνα. Ένα σακάκι με δυο κουμπιά είναι από τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές, που θα σου χαρίσουν λεπτό και ψηλό κορμό. Ακόμη μην ξεχνάς πως τα ελαφριά υφάσματα είναι τέλεια για εσένα, καθώς δεν προσθέτουν έξτρα βάρος. Το παντελόνι πρέπει ίσα να ακουμπάει στο παπούτσι, για να φαίνεσαι πιο λεπτός και φινετσάτος.

Ένα ιδανικό κοστούμι θα καμουφλάρει τυχόν ατέλειες του σώματος και θα αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία σου. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και χάρισε στον εαυτό σου εξαιρετικά κομψή και γοητευτική εμφάνιση που θα τους εντυπωσιάσει όλους. Μπορείς να δεις ακόμη Πως να συνδυάσεις τα χρωματιστά σου κοστούμια!

man in black suit jacket
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις