Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία – Αττική Οδός: Τι αποκαλύπτει πρώην επικεφαλής
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία – Αττική Οδός: Τι αποκαλύπτει πρώην επικεφαλής

Τροχαία - Αττική Οδός: "Όταν το πει η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί η Αττική Οδός. Αυτή είναι η κρατική εξουσία, η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό φορέα"

“Η αστυνομία έπρεπε να δώσει εντολή να γίνει η διακοπή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό“, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της τροχαίας και πρώην επικεφαλής της τροχαίας Αττικής Οδού, κ. Γ. Ελευθεράκης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο Παρέα”, ο κ. Ελευθεράκης, στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος διετέλεσε επί οκτώ χρόνια επικεφαλής της τροχαίας Αττικής οδού, ανέφερε πως “η τροχαία έπρεπε να πει πως δεν μπαίνουν άλλα οχήματα στην Αττική Οδό”.

“Το πρώτο βήμα έπρεπε να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από το βράδυ της Κυριακής”, τόνισε εξηγώντας ότι πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο. “Όταν το πει η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί η Αττική Οδός. Αυτή είναι η κρατική εξουσία, η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό φορέα”, σημείωσε. “Υπήρξε ένας συνδυασμός ενός πολύ έντονου καιρικού φαινομένου και έλλειψης συντονισμού”, τόνισε και ξεκαθάρισε πως “θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από το προηγούμενο βράδυ- μια εντολή που θα έπρεπε να δοθεί από την αστυνομία”.

Όπως ανέφερε το μπλοκάρισμα της Αττικής οδού δεν είχε καμία σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης (για παράδειγμα στη Μεσογείων). Επίσης ο κ. Ελευθεράκης αναρωτήθηκε “ποιος ελέγχει την Αττική οδό και πόσα εκχιονιστικά έχει;”, προσθέτοντας ότι “κάποιος θα πρέπει να μας πει γιατί βρέθηκαν τα φορτηγά μέσα στον δρόμο” και ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας υπάλληλος του Υπουργείου Μεταφορών για να ελέγχει ότι τα εκχιονιστικά επιχειρούν, “αντί να ξεκατινιάζεται το υπουργείο με την Αττική οδό”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις