Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ναδάλ Australian Open: «Ράφα είσαι ένας απίστευτος πρωταθλητής»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ναδάλ Australian Open: «Ράφα είσαι ένας απίστευτος πρωταθλητής»

Ναδάλ Australian Open: O Ράφα Ναδάλ έγραψε ιστορία με τον 21ο Grand Slam τίτλο

Υπόκλιση στον Ράφα Ναδάλ, στον μοναδικό τενίστα με 21 Grand Slam τίτλους, από τους  Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος και ο Ελβετός είχαν αποτύχει να φτάσουν στο μαγικό 21 αλλά ο Ισπανός τα κατάφερε και τους άφησε 2ους με 20. O Φέντερερ πάλεψε για το 21ο στο Wimbledon το 2019 αλλά ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς.  Από την πλευρά του ο Νόλε είχε την ευκαιρία του το 2021 στο US Open αλλά θα τον νικήσει με 3-0 σετ ο Μεντβέντεφ!  Ο Ναδάλ όμως αν και λίγους μήνες πριν από τα 36 του δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

«Τι ματς! Στον φίλο και μεγάλο μου αντίπαλο, Rafael Nadal, συγχαρητήρια με όλη μου την καρδιά που έγινες ο πρώτος άνδρας που φτάνει τους 21 Grand Slams τίτλους. Πριν λίγους μήνες αστειευόμασταν πως θα είμαστε και οι δυο με πατερίτσες. Απίθανο. Ποτέ να μην υποτιμάτε έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Η απίθανη εργατικότητά σου, η αφοσίωση και το μαχητικό σου πνεύμα, είναι έμπνευση σε μένα και σε αμέτρητους άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είμαι περήφανος που μοιράζομαι αυτή την εποχή με εσένα και είναι τιμή μου που έπαιξα και γω ρόλο στο να σε πιέσω να πετύχεις περισσότερα, όπως έκανες τα 18 τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις και άλλα επιτεύγματα στο μέλλον, αλλά για τώρα απόλαυσε αυτό», έγραψε ο Φέντερερ.

 Από την πλευρά του ο Νόλε έγραψε στο Twitter,

«Συγχαρητήρια Rafa για το 21ο Grand Slam. Απίστευτο επίτευγμα. Το μαχητικό σου πνεύμα είναι πάντα εντυπωσιακό και το απέδειξες για μια ακόμα φορά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ είναι πιο κοντά και εκτός τένις.  Είναι πολλά χρόνια φίλοι και έχουν πάρει αρκετές φορές αποστάσεις από τον Νόλε. Η τελευταία είναι στο θέμα του εμβολιασμού.  Ο Ράφα και ο Ρότζερ είναι από την πρώτη ημέρα υπέρ και ο Νόλε είναι κατά.

https://twitter.com/DjokerNole/status/1487813313790677001?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487813313790677001%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fsports%2Farticle%2F1206609%2Fupoklisi-apo-tzokovits-kai-federer-ston-nadal-gia-ton-thriamvo-sto-australian-open%2F

Ο Ρώσος φιναλίστ στη Μελβούρνη τόνισε πως ο αντίπαλος του είναι ένας απίστευτος πρωταθλητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δύσκολο να μιλήσω. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ράφα που σήμερα ήταν καταπληκτικός. Προσπάθησα να παίξω το καλύτερό μου τένις. Ανέβασες το επίπεδό σου μετά τα δύο πρώτα σετ. Είσαι ένας απίστευτος πρωταθλητής. Ήσουν τρομερός σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους από την ομάδα μου ήταν μαζί μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Η σύζυγός μου πιθανώς τώρα θα έχει σπάσει την τηλεόραση. Πάντα ξεχνάω κάποιους. Ευχαριστώ τους γονείς μου, την αδερφή μου. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος. Ελπίζω να είμαι εδώ για πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την ομάδα μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις