Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγωγές στην Αττική Οδό: “Δικηγόροι υπόσχονται εξωφρενικά ποσά”
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγές στην Αττική Οδό: “Δικηγόροι υπόσχονται εξωφρενικά ποσά”

Αγωγές στην Αττική Οδό: "Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 100.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει"

Κύμα αγωγών κατά της Αττικής οδού ετοιμάζεται από τους οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες, οι οποίοι διεκδικούν μεγάλα ποσά για αποζημίωση. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, έκανε την παρατήρηση πως πολλοί είναι οι δικηγόροι που υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης, με τον ίδιο να θεωρεί πως το ποσό έως 30.000 ευρώ είναι ένα αποδεκτό ποσό. “Δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από συναδέλφους που τάζουν λαγούς και πετραχείλια χωρίς αν υπάρχει το παραμικρό υπόβαθρο”, είπε αρχικά ο κ. Γλύκας.

“Ερχόμαστε και λέμε το εξής: Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή πρωτοφανής ταλαιπωρία, εάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να επιδεινώθηκε κάποιο επικείμενο νόσημα, τα ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν σε εξαψήφια και πενταψήφια νούμερα. Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να γίνουν σε όσα θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης. Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 100.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει”, τόνισε. “Τα ποσά από 15.000 έως 30.000 ευρώ είναι ευπρόσωπη διεκδίκηση, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα τη λάβει. Άλλο η διεκδίκηση, άλλο η ικανοποίηση”, κατέληξε.

Κοντογεώργης: “Υπήρχαν λάθη και αστοχίες”

Για αστοχία και λάθη έκανε λόγο ο γ.γ. συντονισμού κυβερνητικού έργου Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η εταιρία έκανε διαβεβαιώσεις που δεν τήρησε και η Πολιτική Προστασία δεν προέβη σε έλεγχο αυτών των διαβεβαιώσεων. “Απέναντι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και έντονο καιρικό φαινόμενο προφανώς υπήρχαν λάθη και αστοχίες και αναδείχτηκαν ανεπάρκειες του μηχανισμού. Υπήρξε σε ένα κορυφαίο επίπεδο ειλικρινής συγγνώμη του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, κ. Στυλιανίδη, και η έμπρακτη συγγνώμη αποδείχτηκε με τις αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που ταλαιπωρήκαν και σε θεσμικό επίπεδο θα γίνουν οι κινήσεις για ενίσχυση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης”, είπε ο κ. Κοντογεώργης.

“Υπήρξε μία αποτυχία διαχείρισης. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν και δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου αυτών των διαβεβαιώσεων από την Πολιτική Προστασία. Το θέμα στην παρούσα φάση είναι να ενισχύσουμε τις δομές. Το πρακτικό είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να κάνουμε ανθεκτικές κοινωνίες σε αυτό που αντιμετωπίζουμε. Να αλλάζουμε πρόσωπα ανά δύο μήνες δεν κάνει κάτι”. Ο Γιώργος Τζερεφός έμεινε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό επί 20 ώρες. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ανύπαρκτη τη στάση της Αττικής Οδού.

“Ξεπεράσαμε το στάδιο της οργής και ενεργοποιήσαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γύρω στις 2 με 3 ήρθαν παιδιά των Ενόπλων Δυνάμεων και μας έδωσαν νερό, ένα σακουλάκι με σταδίφες και μία κουβέρτα. Τη συμπεριφορά της Αττικής Οδού δεν θα τη χαρακτηρίσω… Το απαράδεκτο δεν λέει τίποτα. Ανύπαρκτη”, είπε. Ο κ. Κοντογεώργης απάντησε πως τα λεγόμενα του κυρίου Τζερεφού αποεικνύουν την ύπαρξη αμελειών από την Αττική Οδό και παραλείψεις που δεν πρέπει να επαναληφθούν μελλοντικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις