Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το βίντεο, τα αποτυπώματα και τα κινητά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το βίντεο, τα αποτυπώματα και τα κινητά

Δολοφονία Άλκη Καμπανού:Οι εμπλεκόμενοι και αναζητούμενοι, εκτιμούν οι αστυνομικοί, έχουν αφήσει την «ταυτότητά» τους μέσα στον σύνδεσμο

Βίντεο στο οποίο  εικονίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό οι εμπλεκόμενοι και αναζητούμενοι, ακόμη, για συμμετοχή  στην μοιραία, για τη ζωή του, επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη, έχει στην διάθεσή της, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Αστυνομία. Οι εικόνες της ομάδας, που πλαισίωνε τον 23χρονο Αλβανό, σκληρό χούλιγκαν, με αιματηρό παρελθόν, που έχει ήδη συλληφθεί  και τη Δευτέρα οδηγείται για απολογία ενώπιον του ανακριτή, προέρχονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες από κάμερα, που βρίσκεται πολύ κοντά στον σύνδεσμο, τα κλειδιά του οποίου κατείχε ο κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress  αναφέρουν ότι από αυτόν τον Σύνδεσμο, η ομάδα των σκληρών χούλιγκανς, φίλων του ΠΑΟΚ,  έφυγε για αναζήτηση «Αρειανών» και εκεί επέστρεψε η ομάδα αυτή μετά την δολοφονική επίθεση κατά του ΄Αλκη. Ο λόγος; Επέστρεψαν όλοι στη λέσχη, γιατί εκεί είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να μην τα έχουν στην κατοχή τους στη διάρκεια των επιθέσεων, που προετοίμαζαν, κατά όποιου έβρισκαν μπροστά τους, φίλαθλου του ΄Αρη.

Η απόφαση που πάρθηκε μέσα στη λέσχη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση που έχει παγώσει το πανελλήνιο, ήταν να αφεθούν τα κινητά, πρώτον για να μην τα έχουν πάνω τους και «προδοθούν» από τα στίγματα στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν τις επίμαχες στιγμές, αλλά και για να μην τους πέσουν  στη διάρκεια των συμπλοκών και προδοθεί η ταυτότητα τους!

Ετσι, πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress,  αποχώρησαν από τον σύνδεσμο και κατευθύνθηκαν προς μια μπυραρία, όπου γνώριζαν ότι συχνάζουν φίλοι της ομάδας του Άρη για να  απολαύσουν το ποτό τους και την παρέα των φίλων τους.

Νόμισαν ότι βγήκαν από εκεί

Είδαν την παρέα του Άλκη και θεώρησαν ότι τα παιδιά βγήκαν από εκεί. Τότε τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι» και όταν πήραν την απάντηση από τον ΄Αλκη «Αρης»-τι πιο φυσικό από αυτό- έπεσαν πάνω του, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσε ο 23χρονος Αλβανός  χούλιγκανς με αποτέλεσμα τον θάνατό του, που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει ως τώρα δύο βίντεο-ντοκουμέντα με την επίθεση από μακριά αλλά και την διαφυγή των εμπλεκομένων με δύο αυτοκίνητα, το ένα ιδιοκτησίας του 23χρονου κρατούμενου και το άλλο, επισήμως αγνώστου. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός και αυτού του οχήματος έχει ταυτοποιηθεί, αλλά δεν έχει βρεθεί παρά τις έως τώρα αναζητήσεις.

Γύρισαν όλοι στη Λέσχη

Οι εμπλεκόμενοι, μισή ώρα αργότερα, επιστρέφουν στη Λέσχη. Στάθμευσαν τα αυτοκίνητα λίγο μακριά και κατευθύνθηκαν με τα πόδια για να πάρουν ο καθένας το κινητό του. Ο 23χρονος Αλβανός κλείδωσε και έφυγαν για τα σπίτια τους.  Σ’ αυτή ακριβώς τη διαδρομή από και προς τη λέσχη τους έχει «συλλάβει’ η κάμερα. Οι εικόνες ήδη αναλύονται σε γιγαντοοθόνες για να εξακριβώσουν οι αστυνομικοί και την παρα μικρή λεπτομέρεια, που θα οδηγήσει σε αδιάσειστα στοιχεία για το ποιοι είναι. Άλλωστε, η Αστυνομία φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν εμπλακεί, απλά περιμένει και τις επιστημονικές αποδείξεις.

Αυτές μπορεί να έρθουν από τα βιντεοληπτικά υλικά, από τις περιγραφές των άλλων δύο παιδιών-ειδικά του φίλου του Άλκη που αναγνώρισε σε φωτογραφία τον σεσημασμένο Αλβανό χούλιγκαν-  από το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε και το ξύλινο ρόπαλο που έχουν πιάσει πολλοί, αλλά και από ένα ακόμη κομβικό στοιχείο. Οι εμπλεκόμενοι και αναζητούμενοι, εκτιμούν οι αστυνομικοί, έχουν αφήσει την «ταυτότητά» τους μέσα στον σύνδεσμο. Εκεί κινούνταν. Δεν μένει παρά να βγουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τα αποτυπώματα και το DNAπου θα βρεθούν πάνω στα όπλα του εγκλήματος και θα γίνει η σύγκριση με αυτά του συνδέσμου.

Η εντολή Θεοδωρικάκου

Τα όπλα της αστυνομίας πολλά σε μια έρευνα στην οποία έχει βάλει και τα υπερσύγχρονα μέσα της και η ΕΥΠ προκειμένου να συλληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αυτή, άλλωστε είναι και η εντολή του Υπουργού Προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προς την ηγεσία της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή. Είναι, τόνισε, ζήτημα τιμής, να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε οποιοδήποτε βαθμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις