Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σία Κοσιώνη – Προσωπικά: Ο Κώστας Μπακογιάννης, η Ντόρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
LIFESTYLE

Σία Κοσιώνη – Προσωπικά: Ο Κώστας Μπακογιάννης, η Ντόρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Δεν χρειάζεται να δανειστώ την άποψη ούτε του άντρα μου ούτε του συγγενικού του περιβάλλοντος. Είναι λίγο προσβλητικό όχι μόνο για μένα για κάθε γυναίκα»

Μια πιο προσωπική συνέντευξη παραχώρησε η Σία Κοσιώνη στην Έλενα Κατρίτση στο πλατό της εκπομπής «Προσωπικά» η οποία προβλήθηκε μέσα από την ΕΡΤ το απόγευμα της Κυριακής. Η γνωστή δημοσιογράφος και άνκοργουμαν του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυστηρές κριτικές και όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επαγγελματική της ταυτότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Σία Κοσιώνη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν κάποιοι προχωρούν σε μια αμφισβήτηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, δεν είναι μια γενική αντίληψη. Δεν είναι μια γενικώς διαμορφωμένη αντίληψη. Υπάρχουν κάποιοι που πράγματι το κάνουν. Με ενοχλεί; Με ενοχλεί. Με επηρεάζει; Δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν που αυτές πλέον οι κριτικές από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο αυτί μου βγαίνουν».

Όταν θέλω να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση ασκώ

«Όταν θέλω να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση ασκώ κριτική στην κυβέρνηση. Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική στην κυβέρνηση και γενικώς δεν με εμποδίζει τίποτα και κανείς να ασκήσω κριτική σε όποιον θέλω κάθε φορά. Σε όποιον πρέπει να του ασκηθεί κριτική κάθε φορά. Ακριβώς επειδή αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να βγω και να το δηλώσω, αλλά προκύπτει από τη δουλειά μου καθημερινά και αποδεικνύεται, δεν νιώθω ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με οποιοδήποτε άλλον τρόπο».

«Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι η Σία επηρεάζεται από τον σύζυγο της και από τον θείο του συζύγου της, είναι λίγο τι να πω… Πάντοτε διεκδίκησα, συνεχίζω να διεκδικώ και δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυτονομία της υπάρξεως μου και της άποψης μου. Την αυθυπαρξία της άποψης μου. Είμαι η Σία Κοσιώνη και έχω τη δική μου άποψη. Δεν χρειάζεται να δανειστώ ούτε την άποψη του άνδρα μου, ούτε την άποψη του συγγενικού περιβάλλοντος του άνδρα μου ούτε κανενός» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. «Νιώθω τόσο ασφαλής και τόσο στέρεα μέσα μου και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο προσβλητικό, όχι μόνο προς εμένα αλλά προς οποιαδήποτε γυναίκα να της αμφισβητείται η ακεραιότητα της δικής της άποψης και προσέγγισης στα πράγματα».

Ποιους παρουσιαστές ξεχωρίζει;

«Η Έλλη Στάη ήταν ένα πρόσωπο που είχε τρομερή λάμψη, σε καθήλωνε. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έκανε συνεντεύξεις. Ο Νίκος Χατζηνικολάου επίσης. Κανείς τελικά δεν βρέθηκε τυχαία εκεί που βρέθηκε. Η Όλγα Τρέμη έχει μια ακεραιότητα η προσωπικότητά της.

Όταν πρέπει είμαι πολύ καλή διπλωμάτης. Αλλά όταν δεν πρέπει και η επικοινωνία είναι μεταξύ ανθρώπων του περιβάλλοντός μου τα λέω ευθέως».

Όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για τη σύζυγό του

Στη συνέντευξη προβλήθηκαν και πλάνα του Κώστα Μπακογιάννη που μίλησε για τη σύζυγό του.

 Η ίδια μιλώντας για τον σύζυγό της είπε:

«Αισθάνομαι πολύ ήρεμη και πολύ σίγουρη για τη σχέση μας. Εγώ κάθομαι το Σαββατοκύριακο ο Κώστας πολύ σπάνια. Ωστόσο αυτή είναι η ζωή μας. Τον καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το άγχος από την ευθύνη. Εγώ δεν έχω τίποτα καλύτερο από το να πάω με τον Κώστα να φάμε έξω οι δυο μας. Αυτό με χορταίνει όσο τίποτα στον κόσμο. Είναι ποιοτικός ο χρόνος που είμαστε μαζί και αυτό μου φτάνει.

Άσχετα με το τι λέει με μένα κοιμάται!» είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη ότι κοιμάται και ξυπνάει  με την Αθήνα.

Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την πρώτη του γνωριμία με τη Σία Κοσιώνη στο ραδιόφωνο όπου τον έβγαλε στον «αέρα» κατά την προεκλογική του εκστρατεία για το Καρπενήσι και ήταν σκληρή!

«Η Σία με περνάει πριονοκορδέλα. Με κόβει φέτες. Έκλεισα το τηλέφωνο και λέω προφανως δεν με συμπαθεί. Μερικά χρόνια αργότερα συναντηθήκαμε, βρήκαμε ο ένας τον άλλον». «Ήμουν σκληρή και ειρωνική. Τόσο που μετά τον πήρα τηλέφωνο να του πω ότι δεν ήταν προσωπικό» σχολίασε η Σία. «Η δυσκολία είναι ότι ζούμε δημόσιες ζωές. Και οι δύο είμαστε εκτεθειμένοι εξ ανάγκης και εξ επιλογής. Προσπαθούμε να αφήνουμε τις δουλειές μας στην πόρτα. Η Σία ήταν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια πολλά χρόνια πριν από μένα. Πρωθυπουργοί φοβούνται να την αντιμετωπίσουν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με μένα» είπε ο σύζυγός της.

“Όταν γνώρισα τον Κώστα σκέφτηκα μήπως βλάψει τη δουλειά μου”

«Όταν γνώρισα τον Κώστα και κατάλαβα ότι θα σοβαρέψει προφανώς σκέφτηκα μήπως βλάψει τη δουλειά μου. Τα συμφωνήσαμε όμως, ο καθένας τη δουλειά του, ο καθένας το πιάτο του. Άλλο να μου ζητάει τη γνώμη μου κι εγώ τη δική του.

“Ο Κώστας κάνει πίσω σε έναν καβγά”

“Για τις απόψεις μας δεν υποχωρεί κανείς αλλά για τα καθημερινά ο Κώστας κάνει πίσω σε έναν καβγά» αποκάλυψε η παρουσιάστρια. «Έτσι κι αλλιώς θα συμφωνήσω οπότε καλύτερα εύκολα και γρήγορα παρά να τραβήξει» είπε με χιούμορ ο Κώστας Μπακογιάννης.

“Η Σία ως μάνα είναι κάτι συγκλονιστικό”

«Θα σας πω αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος. Γιατί βλέπει στο γυαλί μια σιδερένια δημοσιογράφο. Η Σία ως μάνα είναι κάτι συγκλονιστικό. Επενδύει στον γιο μας. Κάθε λεπτό που είναι μαζί του του δημιουργεί ένα κόσμο, κάθε δευτερόλεπτο του δίνει ένα ερέθισμα και αυτό δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Είναι απίστευτος ο Κώστας. Είναι ο άνθρωπος που βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση. Ήταν αυτό που με τράβηξε να είμαι κοντά του, αυτό το “όλα θα πάνε καλά”, αυτή η αισιοδοξία του, η ηρεμία του, το χαμόγελό του, ότι μπορεί να γειώνει λίγο τις καταστάσεις. Και ταυτόχρονα να είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηρίζεσαι για τα πάντα. Για μένα είναι τέλειος».

Η πεθερά Ντόρα Μπακογιάννη

Μιλώντας για την πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Τη γνώρισα πριν γνωρίσω τον Κώστα. Ήταν μια γυναίκα που πάντα θαύμαζα για τη δύναμη του χαρακτήρα της. Όταν την πρωτοσυνάντησα στον ΣΚΑΪ ήρθα αντιμέτωπη με το διαπεραστικό βλέμμα της που σε μετράει. Χάρηκε πάρα πολύ όταν έμαθε ότι είμαι με τον γιο της. Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος και την ίδια στιγμή ευαίσθητος και ευάλωτος. Έχουμε κάποια σημεία ταύτισης όπως το ότι έχουμε καταφέρει να διακριθούμε σε χώρους ανδροκρατούμενους». Για την εκφώνηση της είδησης για την ασθένεια της πεθεράς της είπε ότι «αυτό που κερδίζει είναι η αυτοκυριαρχία μου. Ήταν προσωπικό τις υπόλοιπες 23 ώρες. Εκείνο το λεπτό ήταν η δουλειά μου. Η ταραχή μου δεν θα βγει στον αέρα.

Η συνέντευξη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που την ενόχλησε

Για την περιβόητη συνέντευξη το 2015 με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ήταν προβλέψιμη η συμπεριφορά της. «Αυτό που με ενόχλησε ήταν το πώς μία γυναίκα αμφισβητεί την ικανότητα, το δικαίωμα μιας άλλης γυναίκας στην αυθυπαρξία της άποψής της. Ενόχλησε και τον κόσμο.

Θα κατέβαινε στην πολιτική;

«Είμαι απέναντι από την πολιτική. Μου αρέσει να ελέγχω την εξουσία. Με γοητεύει η πολιτική, να την αναλύω, δεν θα ήθελα να γίνω εγώ πολιτικός» είπε. «Στον χώρο μας δεν είναι αυτονόητη η αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η σφραγίδα μου. Έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο στεκόμαστε οι δημοσιογράφοι απέναντι στα πράγματα. Εγώ έχω κόκκινες γραμμές, έχουν τεσταριστεί και έχουν κερδίσει».

 Ποια θα ήταν η σκληρή ερώτηση που θα έκανε στον Κώστα Μπακογιάννη

«Έχει πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις ότι θα έφευγε από την πολιτική και θα τον ρώταγα υπό ποιες προϋποθέσεις.

Ο Κώστας που ξέρω εγώ και δεν ξέρετε εσείς, θα το έκανε, θα έφευγε».

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα της:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις