Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Η τυρόπιτα είναι η κατ’ εξοχήν παραδοσιακή ελληνική πίτα, που τρώγεται ζεστή ζεστή μόλις βγει από τον φούρνο. Την έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια καθώς «μυρίζει» χωριό και είναι γεμάτη αρώματα που κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολήσει. Βρήκαμε τη συνταγή μιας αφράτης τυρόπιτας που γίνεται χωρίς φύλλο. Η πανεύκολη τυρόπιτα θέλει μόλις πέντε λεπτά για να προετοιμαστεί.
Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι
20 γρ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
170 γρ. φέτα
60 γρ. φέτα
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40 λεπτά.
Έτοιμη! Καλή απόλαυση!