Βάλατε το φαγητό στην κατσαρόλα και ξεχαστήκατε με άλλες δουλειές; Τα αποτελέσματα δύο: πρώτον κάηκε το φαγητό και δεύτερον μαύρισε ο πάτος της κατσαρόλας σας. Πάνω στη στεναχώρια σας προσπαθείτε απεγνωσμένα να καθαρίσετε την καμμένη σας κατσαρόλα τρίβοντάς την ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα; Μη σας πιάνει πανικός! Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα καταφέρετε να την καθαρίσετε με απλά υλικά που όλες έχετε στο σπίτι σας και που σίγουρα δεν θα φανταζόσασταν ότι ήταν τόσο απλό.
1η λύση
Ρίξτε στο σκεύος λίγη μαγειρική σόδα και προσθέστε ελάχιστο νερό (ίσα ίσα να βραχεί ο πάτος). Αφήστε την σόδα να δράσει για περίπου τριάντα λεπτά και έπειτα τρίψτε με ένα σφουγγαράκι για να διώξετε τυχόν υπολείμματα.
2η λύση
Ρίξτε στην κατσαρόλα ξίδι (τόσο όσο να γεμίσει ο πάτος) και έπειτα προσθέστε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε το μείγμα και έπειτα τοποθετήστε το σκεύος στο μάτι. Βράστε για περίπου 5 λεπτά και έπειτα πλύνετε την κατσαρόλα!
3η λύση
Γεμίστε το σκεύος μέχρι τη μέση με νερό και έπειτα ρίξτε μέσα 5 κουταλιές αλάτι. Αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα τρίψτε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.