Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση Χανιά – Κρήτη: Σύλληψη στο… παρά πέντε για τον 43χρονο Αλβανό βαρυποινίτη
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Χανιά – Κρήτη: Σύλληψη στο… παρά πέντε για τον 43χρονο Αλβανό βαρυποινίτη

Απόδραση Χανιά - Κρήτη: Ο 43χρονος είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη 15 ομοεθνείς του και έναν Έλληνα, για τη δράση μίας από τις πιο κυνικές συμμορίες που έδρασαν στην χώρα μας.

Στο… πάρα πέντε, κατάφεραν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στην Κρήτη να εντοπίσουν, να συλλάβουν και να ξαναφέρουν στη φυλακή τον 43χρονο Αλβανό, οποίος υπήρξε ηγετικό μέλος συμμορίας, που εισέβαλε σε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική και τους βασάνιζαν προκειμένου να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Πρόκειται για τον έναν από τους πέντε εγκλείστους, που είχαν αποδράσει από το Τμήμα Μεταγωγών Χανίων και ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ, πίσω από το Δημαρχείο του Ηρακλείου μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς του, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ο 43χρονος, σήμερα, Αλβανός κακοποιός είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη 15 ομοεθνείς του- άνδρες και γυναίκες- και έναν Έλληνα, για τη δράση μίας από τις πιο κυνικές συμμορίες που έδρασαν στην χώρα μας. Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και τον θάνατο μιας 84χρονης στα Μελίσσια την οποία κακοποίησαν όπως και τον σύζυγό της, για να αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα χρήματα.

Δύο μήνες μετά υπέκυψε

Όταν η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά μετά από δύο μήνες άφησε εκεί την τελευταία της πνοή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν το 2016 να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας. Οι συλλήψεις  ήταν αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης της του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας) καθώς και στην Καλαμάτα.

Όπως προέκυψε, τότε,  από την έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2014 είχαν συγκροτήσει  την εγκληματική ομάδα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να βρίσκονται εντός τα θύματα τους και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τους ακινητοποιούσαν.

Με όπλα και αιχμηρά αντικείμενα

Ακολούθως, τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασκούσαν βία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα, προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος 84χρονης στα Μελίσσια, την οποία γρονθοκόπησαν, για να της αποσπάσουν τα τιμαλφή που έφερε πάνω της. Το θύμα, δύο μήνες αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εντόπιζαν συνήθως απομονωμένες εξοχικές κατοικίες που δεν διέθεταν συναγερμό ή θύρες ασφαλείας και στη συνέχεια, απογευματινές και νυχτερινές ώρες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κλοπής, δύο από τα μέλη της σπείρας παρέμεναν εξωτερικά της οικίας, επιτηρώντας τον χώρο ως «τσιλιαδόροι».

Πυροβόλησαν κατά της ΔΙ.ΑΣ

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των όπλων τους, όπως συνέβη στις 10 Μαρτίου 2016 στο Περιστέρι, όπου προκειμένου να αποφύγουν έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε  αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων 4 κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε  κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο 2 κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι πέντε δραπέτες- αναζητούνται ακόμη δύο, Αλβανός και Αφγανός- κατάφεραν να το σκάσουν παραβιάζοντας παραθυράκι του Μπάνιου των κρατητηρίων. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, βγήκαν από εκεί, πέρασαν δίπλα από το τμήμα και στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο. Όταν έγινε αντιληπτή η απόδραση, σήμανε συναγερμός. Οι τρεις Αλβανοί, που εν τέλει συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, έκλεψαν ένα ΙΧΕ στα Χανιά και μ’ αυτό έφθασαν μέχρι τις Σίσες του Ρεθύμνου. Εκεί αφαίρεσαν ΙΧΕ φορτηγάκι κι έφθασαν στο Ηράκλειο με τελικό σκοπό να φύγουν από το νησί. Εντοπίστηκαν όμως και συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση. Η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψη των υπολοίπων ενώ οι άλλοι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν μαζί με τον 43χρονο έχουν καταδίκες για ναρκωτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις