Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πλεύρης – Πολάκης: “Θα μας πείτε για τις απευθείας αναθέσεις των 9 εκατ. ευρώ;”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης – Πολάκης: “Θα μας πείτε για τις απευθείας αναθέσεις των 9 εκατ. ευρώ;”

Πλεύρης - Πολάκης: Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε απευθείας αναθέσεις του ΕΟΔΥ την περίοδο 2016-2018 για τη φύλαξη ύψους 9 εκατ. ευρώ, καλώντας τους συναδέλφους του να πάρουν θέση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαμήνυσε από τη Βουλή πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis. Παράλληλα, ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη γνώμη τους για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ στον ΕΟΔΥ από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. «Είναι δουλειά των βουλευτών να ζητάνε πράξεις αρχειοθέτησης και να κάνουν νομικές παρατηρήσεις σε αυτό; Σας τιμά αυτό; Τη Δημοκρατία πώς θα την προστατεύσετε; Θα πάρετε τον ρόλο των εισαγγελικών αρχών;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, και πρόσθεσε: «Ακουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε σε συναδέλφους σας που το κάνουν και ουσιαστικά κρατάνε τη μομφή και ψόγο στο πολιτικό πρόσωπο».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε απευθείας αναθέσεις του ΕΟΔΥ την περίοδο 2016-2018 για τη φύλαξη ύψους 9 εκατ. ευρώ, καλώντας τους συναδέλφους του να πάρουν θέση.

«Σε μέρος των τιμολογίων αυτών για 1 και πλέον χρόνο στην αναγραφή πληρωμής αναφέρεται ”πληρωμή αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη”! Αυτό αναφέρουν τα τιμολόγια! Η δουλειά υπουργού είναι να διαβιβάσει τα στοιχεία, να ζητήσει από τον ΕΟΔΥ προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και δεν έχει άλλη δουλειά! Θα μου πείτε για αυτά τα 9 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων πώς πήγανε; Αν είχατε βρει εσείς τιμολόγια με εντολές αναπληρωτή υπουργού της ΝΔ τι θα κάνατε; Πάνω στα έδρανα θα ήσασταν! Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις