Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούλογλου για Πολάκη: “Μη σοβαρές οι προτάσεις του”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου για Πολάκη: “Μη σοβαρές οι προτάσεις του”

Κούλογλου για Πολάκη: "Η κρατικοποίηση θα απαιτούσε έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου" λέει ο Σ. Κούλογλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Κούλογλου στρέφει τα πυρά του κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή αμφιλεγόμενες ή και ακραίες δηλώσεις του δεύτερου. Πριν από ένα μήνα, αναφερόμενος στη διαγραφή Κουρουμπλή είχε πει ότι θα μπορούσε να δείξει τον δρόμο και για τη διαγραφή και του Παύλου Πολάκη. Επίκεντρο της νέας επίθεσης ήταν οι αναφορές του βουλευτή περί κρατικοποίησης τουλάχιστον μιας τράπεζας, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εθελούσια έξοδο δικαστών που προανήγγειλε ότι θα περιλαμβάνει η “δεύτερη φορά Αριστερά”. Τη θέση αυτή εξέφρασε σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη”.

“Η κρατικοποίηση θα απαιτούσε έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση”

Ο Στέλιος Κούλογλου αποδόμησε εντελώς τις “εξαγγελίες” Πολάκη, λέγοντας ότι πρόκειται περί μη σοβαρών προτάσεων, σημειώνοντας ότι η κρατικοποίηση θα απαιτούσε έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στον σταθμό North 98, ο κ. Κούλογλου είπε χαρακτηριστικά: “δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου”

Μάλιστα, απαξίωσε την τοποθέτηση Πολάκη και προέτρεψε τον κόσμο επίσης να την απαξιώσει λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν με όσα ακούν “διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου”. Επεσήμανε ότι “ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα”.

Ως προς τη Δικαιοσύνη, και με αφορμή τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Η δικαιοσύνη, δυστυχώς, αφήνει χωρίς τιμωρία δράστες και άλλα πράγματα πολλά, τα οποία να μην σας τα απαριθμήσω. Η δίκη παραδείγματος χάρη του κ. Σαββίδη για παράδειγμα έχει αναβληθεί οχτώ φορές. Ε, δεν γίνεται τώρα. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ανομίας, δηλαδή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν;”.

Και συμπλήρωσε: “Τώρα πώς θα αλλάξουν είναι ένα θέμα. Γι αυτό το θέμα θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις