Δολοφόνοι Άλκη: Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνοι Άλκη: Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δολοφόνοι Άλκη: Το όνομα του 12ου δράστη έχουν δώσει οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι.

13.02.2022 | 11:48

Μία ”ανάσα” από τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη βρίσκεται η αστυνομία, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το γκρι αυτοκίνητο μοντέλου Polo. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Open, το όνομα του 12ου έχουν δώσει οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι. Παράλληλα, ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά τη δολοφονία και επέστρεψε για να παραδοθεί, θα απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, στον ανακριτή μετά την αναβολή που πήρε. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες έτσι και ο 20χρονος αναμένεται να αρνηθεί ότι ενεπλάκη ενεργά στη δολοφονία και να επιμείνει ότι έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται αποτελέσματα από την εξέταση DNA στα φονικά όπλα.

Νέες έρευνες της ΕΛΑΣ σε δέκα γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική

Σε νέες έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων, στην περιοχή της Αττικής, προχώρησαν, χθες, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής. Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα συνδέσμους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ενεργοποιημένες φωτοβολίδες. Παράλληλα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των συγκεκριμένων συνδέσμων και διαπιστώθηκε ότι πέντε εξ αυτών δεν είχαν άδεια λειτουργίας της αρμόδιας Αρχής.

“Μιλά” το DNA

Από την ανάλυση στην λεπίδα του φονικού δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας δίπλα στις λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα. Από την μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Εκτιμάται ότι το θύμα είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι είτε μετά την επίθεση που δέχτηκε φροντίζοντας τον φίλο του που αιμορραγούσε πέταξε το δρεπάνι στην γωνιά που βρέθηκε.

Παράλληλα στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού citroen του 23χρονου Αλβανού. Από την ανάλυση DNA των νυχιών βρέθηκε μόνο αυτό του 19χρονου Άλκη. Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση. Αντίστοιχα και στα πατάκια του αυτοκινήτου υπάρχει DNA άνω του ενός ατόμου που κι αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν με τα νεότερα δείγματα. Σε αυτά τα δείγματα δεν βρέθηκε το DNA του 23χρονου Αυξ. Κ. , του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Ετικέτες
Exit mobile version