7χρονος Κυψέλη: “Θέλω να τον σκοτώσω” λέει ο βιολογικός πατέρας του Ανδρέα

ΕΛΛΑΔΑ

7χρονος Κυψέλη: “Θέλω να τον σκοτώσω” λέει ο βιολογικός πατέρας του Ανδρέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

7χρονος Κυψέλη: Ο Πολωνός βιολογικός πατέρας του μικρού αγοριού που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη μιλά για πρώτη φορά για την οικογενειακή τραγωδία - Νοσηλεύεται στην Πολωνία.

14.02.2022 | 07:19

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία του 7χρονου παιδιού από την ίδια του τη μητέρα και τον σύντροφό της, στο σπίτι όπου διέμεναν στην Κυψέλη, το 2017. Το ζευγάρι κακοποιούσε τον 7χρονο, ενώ η κόρη της 29χρονης μητέρας έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια πριν χρόνια. Υπενθυμίζεται πως ο βιολογικός πατέρας των δύο παιδιών δε γνώριζε το παραμικρό καθώς ζει στην Πολωνία εδώ και 8 χρόνια όπου μάλιστα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Το απόγευμα της Κυριακής, ο ίδιος μίλησε στον Alpha για όσα τραγικά έμαθε για την οικογένειά του και ζητά την σκληρότερη τιμωρία για τον ομοεθνή του και σύντροφο της πρώην συζύγου του.

”Νόμιζα ότι άφηνα τα παιδιά σε καλά χέρια”

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι άφησε τα παιδιά με τη μητέρα τους πίσω πιστεύοντας ότι τα αφήνει σε καλά χέρια, ενώ αγνοεί ότι η κόρη του δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Συγκεκριμένα, ο πατέρας αναφέρει πως έχει να επικοινωνήσει 8 χρόνια με τα παιδιά του και τη γυναίκα του και δεν γνωρίζει τίποτα όλο αυτόν τον καιρό. ”Έγινε μια φασαρία και πήγα στην Πολωνία και δεν ξαναγύρισα στην Ελλάδα. Η Χριστίνα ήταν πολύ καλή μαμά, πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο, στο σπίτι ήταν όλα καλά”, ανέφερε για τη μητέρα. ”Αγαπώ πολύ τα παιδιά μου, θέλω να βγω και να τον σκοτώσω αυτόν”, είπε για τον 33χρονο Πολωνό.

Ζητά την αυστηρή τιμωρία του δράστη

Ο πατέρας που έχει νοσηλευτεί και άλλες φορές, λέει ότι η σύζυγός του ήταν καλή μητέρα ενώ λέει ότι δεν ήξερε τον σύντροφό της. Όπως αποκαλύπτει δεν είχε επικοινωνία με τα παιδιά ή με την σύζυγό του και την ίδια στιγμή ζητά την αυστηρή τιμωρία του δράστη. Η στάση της μητέρας σοκάρει καθώς φαίνεται τελείως απαθής τόσα χρόνια. Ακόμα και στις απολογίες της δεν δείχνει μετανιωμένη ενώ οι προσπάθειές της στρέφονται στο να βγάλει την ευθύνη από πάνω της.

Ομολόγησε και το πήρε πίσω η μάνα “Μήδεια” – Ανθρωποκτονία από κοινού με τον σύντροφό της

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας πριν πέντε χρόνια και να έκρυψαν το πτώμα σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη. Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για την δολοφονία του γιου της, ενώ είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία και ο 33χρονος σύντροφος της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η μητέρα, όπως φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς, σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει.

Ακολούθως το ζευγάρι φέρεται να είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιο μνήμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στα Πατήσια. Όπως εκτιμάται η σωρός του αγοριού μεταφερόταν όπου διέμενε το ζευγάρι ,το οποίο για ένα διάστημα φέρεται να ήταν άστεγο. Οι αστυνομικοί ,που ερευνούσαν την εξαφάνιση του αγοριού, εντόπισαν χθες τα οστά του αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν στην Κυψέλη.

Ατάραχος ο Πολωνός: “Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο τάφο”

“Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες”. Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού, μαζί με την Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο διαμέρισμα που διέμενε τότε το ζευγάρι, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.

“Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Οταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος”, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού, που σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση. Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία οδηγήθηκε, τελικά, σήμερα στον εισαγγελέα, αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στην φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη.

“Λέει ψέματα η μητέρα”

“Λέει ψέματα η μητέρα. Ηταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που του προκάλεσε ο 33χρονος”, επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται ακόμη, ότι ο καθ΄ομολογίαν δράστης πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα, την Τρίτη στον ανακριτή.

Το χρονικό της φρίκης

Τα προβλήματα που είχε ο 33χρονος οικοδόμος από την Πολωνία, με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση της φρικιαστικής δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα. Υπό την επήρεια ουσιών είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του την αποτρόπαια πράξη και όταν εκείνος συνελήφθη λίγες μέρες πριν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, αποκάλυψε στους αστυνομικούς όσα γνώριζε για τη δολοφονία. Μέχρι αυτή την τυχαία σύλληψη για… ναρκωτικά, οι αρχές αγνοούσαν ακόμα και την εξαφάνιση του άτυχου αγοριού. Οι λεπτομέρειες για το θάνατο του αγοριού προκαλούν αποστροφή. Για χρόνια αντιμετώπιζε άγρια και συστηματική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας του, μέχρι που τελικά τον Ιανουάριο του 2017, δολοφονήθηκε.

“Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ”

Ο 33χρονος, που συνήθιζε να τιμωρεί το νεαρό αγόρι αφήνοντάς το ακόμα και χωρίς φαγητό, αποφάσισε να φιμώσει με μονωτική ταινία το στόμα του, όταν το παιδί αντέδρασε σε κάποιο από τα βασανιστικά καψώνια του οικοδόμου. Αποτέλεσμα, λίγα λεπτά αργότερα ο 7χρονος να πέσει νεκρός από ασφυξία. “Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ”, φέρεται να είπε ο 33χρονος στην μητέρα του παιδιού, όταν εκείνη άκουσε θόρυβο και ρώτησε τι συμβαίνει. Η 29χρονη δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τον σύντροφο της που καθημερινά χτυπούσε και βασάνιζε το αγόρι, ενώ την ώρα της δολοφονίας σύμφωνα με πληροφορίες, … έπαιζε στον υπολογιστή της σε διπλανό δωμάτιο. Ο οικοδόμος έχτισε έναν αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Σκιάθου και εκεί έκρυψε το πτώμα του παιδιού.

Όταν μετακόμισαν, έβαλε τα κόκκαλα σε μια εργαλειοθήκη την οποία έκρυψε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού. Μάλιστα ο άνδρας δεν δίσταζε αρκετές φορές να παίρνει την συγκεκριμένη εργαλειοθήκη μαζί του στη δουλειά.

Το μακάβριο εύρημα

Το πρωί του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου, διενεργήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Αστυπάλαιας με τις αρχές να εντοπίζουν στη βεράντα μακάβριο εύρημα. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Όπως φαίνεται οι αρχές είχαν επιδείξει συστηματική ολιγωρία σε διαφορετικές περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι το παρελθόν του ζευγαριού, έδινε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η 29χρονη είχε χωρίσει με τον Πολωνό σύζυγο της το 2015 και λίγο καιρό αργότερα άρχισε να συζεί με τον 33χρονο οικοδόμο. Γείτονες και στα δύο σπίτια που έμενε το ζευγάρι, κάνουν λόγο για συχνούς άγριους καβγάδες και βίαιες συμπεριφορές του άνδρα, τόσο προς την γυναίκα, όσο και προς τα παιδιά της. Το 2018, η αδερφή του Ανδρέα, εμφανίστηκε στο σχολείο της με σημάδια κακοποίησης. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, όμως κανείς δεν επιχείρησε να αναζητήσει την τύχη του δεύτερου παιδιού, που ήταν ήδη νεκρό, θαμμένο μέσα στον αυτοσχέδιο τάφο της οδού Σκιάθου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, συγγενείς αλλά και φίλοι, πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι το παιδί ήταν στην Πολωνία με το βιολογικό του πατέρα. Με αυτό τον τρόπο το ζευγάρι κατάφερε για 5 χρόνια να κρατά κρυμμένο το φρικιαστικό μυστικό. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο Ανδρέας δεν είχε περάσει ποτέ τα σύνορα, ενώ ο πατέρας του που νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική στη Πολωνία, δεν γνώριζε κάτι για την τύχη του παιδιού.

Exit mobile version