Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ουκρανική κρίση – Ελλάδα: Ο Παναγιωτόπουλος εκφράζει την ανησυχία του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανική κρίση – Ελλάδα: Ο Παναγιωτόπουλος εκφράζει την ανησυχία του

Ουκρανική κρίση - Ελλάδα: Είμαστε στο 2022 και μιλάμε για πόλεμο

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και κυρίως το μέτωπο στην Ουκρανία και την ανοιχτή διένεξη της με τη Ρωσία που τείνει να λάβει καθαρά στρατιωτικά χαρακτηριστικά εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη συζήτηση της σύμβασης για την αγορά 3 φρεγατών, 44 τορπιλών για υποβρύχια και 6 νέων αεροσκαφών τύπου Rafale -ψηφίζεται την Τρίτη στην Ολομέλεια- ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις τονίζοντας πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποστολή και καθήκον του είναι η θωράκιση της χώρας.

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε στο 2022 και μιλάμε για πόλεμο

«Μένει πολλά να μείνουν με τεράστιο οικονομικό κόστος δυσβάσταχτο! Αλλά και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος γιατί είναι μια εποχή δύσκολη με αβεβαιότητας και εντάσεις, κρίσεις και απειλές διαφόρων τύπων που εκδηλώνονται κοντά μας. Πριν μερικά χρόνια θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να συζητάμε για υπαρκτό σενάριο πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος! Αυτό συζητάμε αυτές τις μέρες. Είμαστε στο 2022 και μιλάμε για πόλεμο στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και ζήτησε ομοψυχία απ’ όλα τα κόμματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν σύνθετες καταστάσεις. Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των 6 επιπλέον Rafale -την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως καταψηφίζει αλλά και πως θα δηλώσει «παρών στο σύνολο του νομοσχεδίου- ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως πρόκειται για απαραίτητα αεροπλάνα για τις δομές της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και πως η συνολική παρουσία τους που διαφοροποιεί τις ισορροπίες στην περιοχή και «προβληματίζει πολύ και τους γείτονες».

«Γιατί πειράζει τόσο ότι ανακοίνωσε τα Rafale ο πρωθυπουργός; Είναι αναρμόδιος στην άμυνα της χώρας; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ήταν τα εξοπλιστικά στα χέρια Καμμένου! Γιατί δηλαδή είναι ανάρμοστο να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός προμήθεια στρατηγικής σημασίας; »

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις