Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξοπλιστικά Βουλή: Παρέμβαση Μητσοτάκη για Rafale και Belh@rra
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά Βουλή: Παρέμβαση Μητσοτάκη για Rafale και Belh@rra

Εξοπλιστικά Βουλή: Θα δώσει και το στίγμα του ως προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Χαρακτήρα συνολικής παρέμβασης για τα εθνικά θέματα αναμένεται να έχει η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, καθώς ο πρωθυπουργός είναι άκρως πιθανό να δώσει το παρών και να μιλήσει στην Ολομέλεια με φόντο τη σύμβαση για την προμήθεια 6 ακόμα Rafale, των 3 φρεγατών Belh@rra και των 44 τορπιλών υποβρυχίων Sea Hake Mod 4. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, βεβαίως, θα περιέχει και καρφιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνολικά επιλέγει το «παρών», δεν ψηφίζει την προμήθεια των επιπλέον αεροσκαφών, αλλά δίνει θετική ψήφο για τις φρεγάτες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και το στίγμα του ως προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία, μιας και οι συσκέψεις και οι τηλεδιασκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς, την ώρα που γίνεται προσπάθεια μέσω της διπλωματίας να αποτραπεί μια σύρραξη που θα έχει σημαντικό κόστος για όλη την Ευρώπη και, βεβαίως, και για τη χώρα μας.

Αυτό ήταν και το πνεύμα της συζήτησης μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις