Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

30

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ρωξάνη Μπέη: «Αθήνα είμαστε όλοι εμείς»
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωξάνη Μπέη: «Αθήνα είμαστε όλοι εμείς»

Δήμος Αθηναίων: Μετατροπή του 26ου Γυμνασίου - Λυκείου σε πρότυπο και τα σχετικά σχόλια.

«Δουλεύουμε για να αναδείξουμε τη θέση ότι Αθήνα είμαστε όλοι εμείς, αλλά και καθένας κάτοικός της ξεχωριστά. Οφείλουμε να συμβάλλουμε με το έργο μας, στην εμπέδωση της ιδέας ότι η πόλη είναι δική μας» είπε στον Αθήνα 984 η Ρωξάνη Μπέη, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «ΑΘήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου. Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη, ανέδειξε την λειτουργικότητα της πόλης ως προϋπόθεση για το καλοσώρισμα κατοίκων και επισκεπτών. «Έχουμε ανάγκη μια Αθήνα φιλική, ανοικτή, που μεριμνά για τα προβλήματα των δημοτών κι όλων όσοι κινούνται στους δρόμους της. Μια πόλη που δεν διώχνει τους κατοίκους της, αλλά τους υποδέχεται και τους κάνει να την αισθάνονται σπίτι τους».

Σε σχέση με τη μετατροπή σε Πειραματικό του 26ου Γυμνασίου-Λυκείου, που στεγάζεται στο Μαράσλειο και τις αντιδράσεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι αν προχωρήσει η διαδικασία, μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου θα μείνει χωρίς πρόσβαση σε δημόσιο σχολείο, διότι θα υπάρχουν πλέον μόνον Πειραματικά και Πρότυπα, δηλαδή σχολεία με διαφορετική διαδικασία εισδοχής για τους μαθητές. «Περιμένουν να περάσουν στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα κι αν το 26ο Γυμνάσιο – Λύκειο μετατραπεί σε Πρότυπο ή Πειραματικό, δεν θα υπάρχει άλλο συμβατικό σχολείο στην περιοχή. Το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αποφασίζει από μόνο του ελαφρά τη καρδία για τέτοια θέματα μεγάλης σοβαρότητας, με σημαντικές επιπτώσεις στους πολίτες».

«Μια δύσκολη εξίσωση»

Και πρόσθεσε: «Είναι μια δύσκολη εξίσωση… Αναγκαστικά τα παιδιά θα κατευθυνθούν σε Λύκεια όμορων περιοχών και θα διασχίζουν σε καθημερινή βάση μεγάλες αποστάσεις, είτε βαδίζοντας είτε με χρήση ΜΜΜ. Με δεδομένο το σχολικό κτιριακό ζήτημα, δεν γνωρίζουμε κι αν έχουν ερωτηθεί οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες στις οποίες θεωρούμε ότι θα προωθηθούν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και το θέμα θέλει διαχείριση». Η κυρία Μπέη αναγνώρισε την υπερτοπικότητα του συγκεκριμένου θέματος, που- από κοινού με άλλα- δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Παραδέχθηκε ότι «στο θέμα των αρμοδιοτήτων υπάρχει επικάλυψη και πονάει». Ωστόσο υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση όλων των παρατάξεων ότι δεν θα χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην αντιμετωπίζονται προβλήματα. «Ο Δήμος οφείλει να ξεπερνά αυτό τον διαμοιρασμό και να λειτουργεί πιο ακτιβιστικά σε κάποιες περιπτώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις