Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τιμές ακινήτων Αττική: Οι πιο περιζήτητες περιοχές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές ακινήτων Αττική: Οι πιο περιζήτητες περιοχές

Τιμές ακινήτων Αττική: «Εκτός κέντρου» η νέα τάση

Ο νέος τρόπος ζωής λόγω πανδημίας άλλαξε τις προτιμήσεις ενοικιαστών και αγοραστών που επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό περιοχές εκτός κέντρου, επηρεάζοντας συνεπακόλουθα τις τιμές ακινήτων. Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών του Spitogatos (SPI), μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης και πώλησης καταγράφονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών και αγοραστών να αυξάνεται σε περιοχές εκτός κέντρου. Οι κατοικίες στα προάστια έχουν γίνει σαφώς πιο δημοφιλείς, καθώς το μεγάλο τους μειονέκτημα, η απόσταση δηλαδή από το κέντρο, φαίνεται να αποτελεί πλέον ένα από τα δευτερεύοντα κριτήρια για την επιλογή κατοικίας. Ειδικότερα, στην Αττική, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ζητούμενων τιμών πώλησης κατοικιών παρατηρούνται κυρίως σε περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, όπως η περιοχή του Παπάγου, ο Χολαργός, το Πολυδένδρι και τα Βριλήσσια, στα βόρεια της πόλης.

Από την άλλη, τάσεις σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς μείωσης παρατηρούνται στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε κεντρικές συνοικίες των Αθηνών.

Επιπλέον αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις τιμές ακινήτων που βρίσκονται πλησίον των παραλιακών μετώπων, όπως το Σούνιο στην Αττική και ο Θερμαϊκός, η Πυλαία και η Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης, οι οποίες ξεπερνούν το 5%, ενώ αγγίζουν ακόμη και το 20%.

Συνολικά, από τα στοιχεία αποτυπώνεται μία μεταβολή στις οικιστικές προτιμήσεις ενοικιαστών και υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι πλέον προσανατολίζονται σε περιοχές με χαμηλό συντελεστή δόμησης, περισσότερο πράσινο και πρόσβαση στη θάλασσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις