Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο κύμα κορονοϊού: “Καμπανάκι” Καπραβέλου
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα κορονοϊού: “Καμπανάκι” Καπραβέλου

Νέο κύμα κορονοϊού: Το "καμπανάκι" του κινδύνου για νέο πανδημικό κύμα, έκρουσε ο Ν. Καπραβέλος. "Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά" είπε.

Το “καμπανάκι” του κινδύνου για την πιθανότητα να προκύψει νέο πανδημικό κύμα, έκρουσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης ωστόσο συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση: “Βρισκόμαστε σε ύφεση αλλά είναι άρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση, η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη”, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε “προφανώς!” σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.

Επιπλέον προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. “Να μην προκαλούμε τον κορονοϊό”, υπογράμμισε.

Τέλος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις